Sastojci za sladolednu tortu:
čokoladni biskvit (napravite pola kilograma)
dvije litre sladoleda od vanilije
1 šalica otopljene čokolade ili čokoladi preljev
100 grama tamne čokolade
1 žlica maslaca
1 paket od 400 grama Oreo keksa ili nekih sličnih sendvič keksa + još nekoliko komada za ukrašavanje
Postupak:
Pripremite kalup za tortu 25cm, namastite ga
Kekse izmrvite na četvrtine ili manje dijelove. Biskvit isto izmrvite u drugu posudu. U izmrvljen biskvit umješate trećinu keksa. Smjesu keksa i biskvita istresite u 2/3 litre sladoleda od vanilije. Ovu smjesu dobro izmješajte dok se sve ne poveže. Ovu smjesu utisnite u kalup.
U drugu posudu ostatak sladoleda od vanilije izmješajte sa trećinom keksa. U ovu smjesu mješajuću ulijte toplu otopljenu čokoladu. Smjesu istresite na podlogu u kalupu i dobro ju utisnite na nju.
Tortu stavite na hlađenje u zamrzivač na 4 sata – najbolje preko noći
Prije serviranja tortu ukrasite sa ostatkom keksiju i otopljenom čokoladom
Kekse izmrvite na četvrtine ili manje dijelove. Biskvit isto izmrvite u drugu posudu. U izmrvljen biskvit umješate trećinu keksa. Smjesu keksa i biskvita istresite u 2/3 litre sladoleda od vanilije. Ovu smjesu dobro izmješajte dok se sve ne poveže. Ovu smjesu utisnite u kalup.
U drugu posudu ostatak sladoleda od vanilije izmješajte sa trećinom keksa. U ovu smjesu mješajuću ulijte toplu otopljenu čokoladu. Smjesu istresite na podlogu u kalupu i dobro ju utisnite na nju.
Tortu stavite na hlađenje u zamrzivač na 4 sata – najbolje preko noći
Prije serviranja tortu ukrasite sa ostatkom keksiju i otopljenom čokoladom
izvor:http://www.recepti.hr/