Sladoled od čokolade
Sastojci:
Za 4 osobe:
500 ml mlijeka
150 g šećera
50 g nezaslađenoga kakaa u prahu
Žutanjak 3 velika jajeta
10 g tamne čokolade, nasjeckane
Priprema:
U loncu zagrijte mlijeko na 45 °C; temperaturu provjerite kuhinjskim
termometrom. U zdjeli pjenjačom pomiješajte šećer i kakao, a zatim dobivenu
smjesu uspite u mlijeko i ponovo dobro promiješajte. Zagrijte smjesu na 65 °C,
pjenjačom umutite žutanjke i kuhajte, miješajući, 10 sekunda. Dodajte tamnu
čokoladu i miješajte dok se ne rastopi. Naglo ohladite smjesu na temperaturu od
4 °C – stavite je u posudu i uronite u zdjelu ledene vode – a zatim stavite u
hladnjak na 6 sati. Izvadite smjesu iz hladnjaka te je stavite u aparat za pravljenje
sladoleda da se zamrzne prema uputama proizvođača. Stavite sladoled u
hermetičnu posudu pa u zamrzivač.
izvor: http://www.recepti.hr/