Dopala vam se slika mojih šarenih kuglica, pa sam rešila da sa vama podelim ovaj jednostavan recept za simpatične kuglice, koje će bez sumnje krasiti svaku svečanu trpezu.
SASTOJCI
1kg belog krompira
200g kačkavalja (može da bude i dimljeni, a i posni dimljeni)
200g light majoneza
1 kašika soli
po ukusu mlevenog bibera
80g lanenog semena
Dekoracija
malo peršunovog lista
malo susama
1 šargarepa
malo prženog slanog kikirikija
SASTOJCI
1kg belog krompira
200g kačkavalja (može da bude i dimljeni, a i posni dimljeni)
200g light majoneza
1 kašika soli
po ukusu mlevenog bibera
80g lanenog semena
Dekoracija
malo peršunovog lista
malo susama
1 šargarepa
malo prženog slanog kikirikija
PRIPREMA
Skuvati krompir i izgnječiti ga kao za pire. Kad se malo prohladi, dodati majonez i dobro sjediniti. Masu ostaviti da se skroz ohladi.
Narendati kačkavalj i sjediniti sa ohlađenim krompirom. Dodati so, biber i laneno seme. Probati, pa ako treba, dosoliti.
Sada možete dlanovima formirati kuglice. Deo kuglica uvaljati u izmrvljen kikiriki, deo u sitno seckan peršunov list, deo u sitno rendanu šargarepu (po kojoj ste pokapali limunov sok da ne potamni), deo u prženi susam, a deo u krupno rendani kačkavalj.
Skuvati krompir i izgnječiti ga kao za pire. Kad se malo prohladi, dodati majonez i dobro sjediniti. Masu ostaviti da se skroz ohladi.
Narendati kačkavalj i sjediniti sa ohlađenim krompirom. Dodati so, biber i laneno seme. Probati, pa ako treba, dosoliti.
Sada možete dlanovima formirati kuglice. Deo kuglica uvaljati u izmrvljen kikiriki, deo u sitno seckan peršunov list, deo u sitno rendanu šargarepu (po kojoj ste pokapali limunov sok da ne potamni), deo u prženi susam, a deo u krupno rendani kačkavalj.
POSLUZIVANJE
Služiti na ovalu, na listu zelene salate. Vizuelni efekat zagarantovan!
Služiti na ovalu, na listu zelene salate. Vizuelni efekat zagarantovan!
Izvor:coolinarika.com