Pustinjska oluja

Sastojci

  • jaja

    Priprema

    1. 1.
      KORA 
      - Sedam bjelanaca pjenasto umutiti u posudi, zatim dodati sedam kašika šećera. Kada ste sve to dobro umutili, u smjesu dodajte 200 gr, kokosa te sjediniti. Dobivenu smjesu izliti u posudu za pečenje koju ste prethodno pouljili i peći na mlakoj temperaturi oko 15 min. 

      FIL
      - U posudi staviti sedam žumanaca i sedam kašika šećera i dobro ih izmutiti. Zatim dodati margarin i dobro sjediniti.
      Čokoladu za kuhanje od 100 gr. rastopiti (ja je topim sa 2/3 kašike ulja), zatim ohladiti i dodati prethodnoj smjesi i sve sjediniti.

      KREMA
      - Umutiti dvije šlag kreme od vanilije

      - Kada se kora ohladi, na nju staviti cijeli fil, a preko fila kremu od vanilije. Kolač je najbolje odmah isjeći na kocke.
      - Kolač staviti u frižider na 2/3 sata i onda je spreman za posluživanje. 
    2. izvor:http://www.coolinarika.com
  • 14. kašika šećera
  • 200 gr kokosovog brašna
  • 250 gr margarina
  • 100 gr čokolade za kuhanje
  • 2. šlag kreme od vanilije