KORA
- Sedam bjelanaca pjenasto umutiti u posudi, zatim dodati sedam kašika šećera. Kada ste sve to dobro umutili, u smjesu dodajte 200 gr, kokosa te sjediniti. Dobivenu smjesu izliti u posudu za pečenje koju ste prethodno pouljili i peći na mlakoj temperaturi oko 15 min.
FIL
- U posudi staviti sedam žumanaca i sedam kašika šećera i dobro ih izmutiti. Zatim dodati margarin i dobro sjediniti.
-
Čokoladu za
kuhanje od 100 gr. rastopiti (ja je topim sa 2/3 kašike ulja), zatim ohladiti i dodati prethodnoj smjesi i sve sjediniti.
KREMA
- Umutiti dvije šlag kreme od vanilije
- Kada se kora ohladi, na nju staviti cijeli fil, a preko fila kremu od vanilije. Kolač je najbolje odmah isjeći na kocke.
- Kolač staviti u frižider na 2/3 sata i onda je spreman za posluživanje.