Punjena paprika


Punjena paprika 5
POGLEDAJ SVE FOTKE
/slika/2399417/
Jednostavna, ukusna i fotogenična. Punjena paprika je omiljeno jelo na 
Balkanu, a i šire. Nadevena i filovana su ista meta drugo odstojanje.

Sastojci

  3 osobe
  • manjih babura
  • 500 g mlevenog mesa
  • 2 glavice sitno sečenog luka
  • 2-3 čena sitno sečenog belog luka
  • manja narendana šargarepa
  • mali komad narendanog celera
  • 1 šoljica od 1 dl pirinča
  • goveđe kocke
  • sveže mleveni crni biber
  • peršunov list
  • ljuta tucana paprika
  • 2 paradajza
  • 50 g maslaca
  • Priprema

    1. 1.
      Na zagrejanom maslacu propržiti luk da postane staklast, dodati šargarepu i celer i dinstati da omekšaju pa napraviti mesta za meso. Pržiti meso da promeni boju pa sve zajedno izmešati. Dodati goveđe kocke, a kada sva tečnost uvri, umešati u masu opran i dobro oceđen pirinač,biber, tucanu ljutu parpriku i seckani peršunov list i skloniti sa ringle.
    2. 2.
      Iseći kalote paradajza za zatvaranje paprika, a ostatak usitniti i umešati u fil.
    3. 3.
      Puniti pripremljene paprike, na svaku staviti šnitu Gaude, paradajz i po režanj suve slanine.
      Ili prvo paradajz pa gaudu i na kraju slaninu.
      Ili samo paradajz.
      Ili... 
    4. 4.
      Podliti papriku sokom od paradajza sa kašičicom šećera i peći je u rerni zagrejanoj na 180°C. Prvih pola sata peći pokriveno a zatim otkriti da se paprika lepo zapeče.
    5. izvor:http://www.coolinarika.com/