5
POGLEDAJ SVE FOTKE
/slika/2399417/
Jednostavna, ukusna i fotogenična. Punjena paprika je omiljeno jelo na
Balkanu, a i šire. Nadevena i filovana su ista meta drugo odstojanje.
Sastojci
3 osobe- 9 manjih babura
- 500 g mlevenog mesa
- 2 glavice sitno sečenog luka
- 2-3 čena sitno sečenog belog luka
- 1 manja narendana šargarepa
- 1 mali komad narendanog celera
- 1 šoljica od 1 dl pirinča
- 2 goveđe kocke
- sveže mleveni crni biber
- peršunov list
- ljuta tucana paprika
- 2 paradajza
- 50 g maslaca
Priprema
- 1.Na zagrejanom maslacu propržiti luk da postane staklast, dodati šargarepu i celer i dinstati da omekšaju pa napraviti mesta za meso. Pržiti meso da promeni boju pa sve zajedno izmešati. Dodati goveđe kocke, a kada sva tečnost uvri, umešati u masu opran i dobro oceđen pirinač,biber, tucanu ljutu parpriku i seckani peršunov list i skloniti sa ringle.
- 2.Iseći kalote paradajza za zatvaranje paprika, a ostatak usitniti i umešati u fil.
- 3.Puniti pripremljene paprike, na svaku staviti šnitu Gaude, paradajz i po režanj suve slanine.Ili prvo paradajz pa gaudu i na kraju slaninu.Ili samo paradajz.Ili...
- 4.Podliti papriku sokom od paradajza sa kašičicom šećera i peći je u rerni zagrejanoj na 180°C. Prvih pola sata peći pokriveno a zatim otkriti da se paprika lepo zapeče.
- izvor:http://www.coolinarika.com/
- 1.