![](https://3.bp.blogspot.com/-IZ8i3_0CZy0/VrDcF1t51QI/AAAAAAAAFII/Z6Q2trzvuWc/s640/monte-torta-s-ljesnjacima.jpg)
Ova monte torta idealna je rođendane i druga slavlja.
SASTOJCI:
Za biskvit:
- 15 dkg lješnjaka
- 6 bjelanjaka
- 6 žlica šećera
- 6 žlica brašna
- Za kremu:
- 6 žumanjaka
- 10 dkg šećera
- 2 vanilin pudinga
- 2 žlice brašna
- 1 l mlijeka
- 1 vanilin šećer
- 25 dkg margarina
- 20-ak dkg tamnog eurokrema
- Oko 15 dkg petitbeure keksa
- 10 dkg čokolade za kuhanje
- 300 ml vrhnja za šlag
BISKVIT S LJEŠNJACIMA
2. Rastavite okrugli kalup za tortu, postavite masni papir, te spojite obruč, višak papira koji viri sa vanjske strane odrežite. Papir premažite margarinom i pospite ga malo brašnom.
3. U kalupu rasporedite lješnjake.
4. Bjelanjke izradite da očvrsnu, te postepeno dodavajte šećer, dobit ćete čvrsti snijeg.
5. Dodajte brašno koje pomiješate sa pjenjačom ili kuhačom.
6. Bjelanjke rasporedite u kalupu preko lješnjaka.
7. Pecite na 180 stupnjeva 10-15 minuta.
8. Kada se ohladi, odvojite nožem stranice od obruča, te prevrnite na tacnu, tako da vam lješnjaci ostanu gore.
SUPER UKUSNE KREME
2. U uzavrelo mlijeko ulijte pripremljene sastojke i miješajte na srednjoj vatri.
3. Prekrijte sa prozirnom folijom i ostavite da se ohladi.
4. U hladno dodajte margarin sobne temperature koji izrežete na listiće, te zajedno izradite.
5. Kremu prepolovite na dva jednaka dijela, te u jedan dodajte čokoladu koju ste istopili na pari i rashladili.
SLAGANJE MONTE TORTE
2. Kekse iskidajte na komadiće i posložite na eurokrem.
3. Premažite žutom kremom.
4. Premažite tamnom kremom.
5. Cijelu tortu premažite izrađenim šlagom, a ja sam još za dekoraciju koristila čokoladu i sjeckane lješnjake.
Izvor: kolaci.biz