Sastojci
- 125 g maslaca
- 175 g smedjeg secera
- 4 jaja
- 200 g mljevenih ljesnjaka
- 50 g sjeckanih ljesnjaka
- 3 zlicice cimeta
- 80 ml hladnog espressa
- 125 g brasna
- 1 prasak za pecivo
- 170 g tamne cokolade (60-70% Kakaa)
- prstohvat soli
- maslac i brasno za kalup
Sastojci
- 125 g maslaca
- 175 g smedjeg secera
- 4 jaja
- 200 g mljevenih ljesnjaka
- 50 g sjeckanih ljesnjaka
- 3 zlicice cimeta
- 80 ml hladnog espressa
- 125 g brasna
- 1 prasak za pecivo
- 170 g tamne cokolade (60-70% Kakaa)
- prstohvat soli
- maslac i brasno za kalup
Priprema
- 1.Pecnicu zagrijati na 170 stupnjeva.Kalup za kolac dimenzija ca. 25x10cm dobro namazati maslacem i posuti brasnom ( ili obloziti papirom za pecenje).Maslac sobne temperature zajedno s smedjim secerom kremasto izraditi mikserom.Odvojiti bjeljanjke od zumanjaka. Zumanjke jedan po jedan dodavati u smjesu maslaca i secera, sve dobro izraditi mikserom. Dodati ljesnjake, espresso i cimet.
- 2.Pomjesati brasno s praskom za pecivo, prosijati i dodati u pripremljenu smjesu. Cokoladu sitno isjeckati i dodati smjesi.Od bjeljanjaka i prstohvata soli istuci cvrsti snjeg, te kruznim pokretima umjesati u pripremljenu smjesu.Dobivena smjesa je vrlo gusta, kompaktna.
- 3.Smjesu istresti u kalup i peci otprilike 1 sat. Drvenim stapicem probati da li je kolac gotov.Peceni kolac ostaviti u kalupu 5 minuta da se prohladi, zatim ga izvaditi i staviti na kuhinjsku resetku da se do kraja ohladi
- izvor:http://www.coolinarika.com/