Lješnjak-Espresso kolač

Sastojci

Sastojci


Priprema

  1. 1.
    Pecnicu zagrijati na 170 stupnjeva.
    Kalup za kolac dimenzija ca. 25x10cm dobro namazati maslacem i posuti brasnom ( ili obloziti papirom za pecenje).
    Maslac sobne temperature zajedno s smedjim secerom kremasto izraditi mikserom.
    Odvojiti bjeljanjke od zumanjaka. Zumanjke jedan po jedan dodavati u smjesu maslaca i secera, sve dobro izraditi mikserom. Dodati ljesnjake, espresso i cimet.


  2. 2.
    Pomjesati brasno s praskom za pecivo, prosijati i dodati u pripremljenu smjesu. Cokoladu sitno isjeckati i dodati smjesi.
    Od bjeljanjaka i prstohvata soli istuci cvrsti snjeg, te kruznim pokretima umjesati u pripremljenu smjesu.
    Dobivena smjesa je vrlo gusta, kompaktna.
  3. 3.
    Smjesu istresti u kalup i peci otprilike 1 sat. Drvenim stapicem probati da li je kolac gotov.
    Peceni kolac ostaviti u kalupu 5 minuta da se prohladi, zatim ga izvaditi i staviti na kuhinjsku resetku da se do kraja ohladi
  4. izvor:http://www.coolinarika.com/