Krem kolač sa malinama

Neodoljiv sladoledni okus kolačića, a tek maline .....



Sastojci:

KREMA
25 dag svježih malina
1 cijelo jaje
2 žutanjka
3 dag šećera
5 listića želatine
10 dag bijele čokolade
2 dl slatkog vrhnja
5 žlica Maraskina (ili drugog likera koji se okusom slaže s malinama)

ČOKOLADNI PREMAZ
1 listić želatine
1,5 dl slatkog vrhnja
8 dag čokolade za kuhanje

BISKVIT
2 jaja
4 dag šećera
1 žličica naribane korice limuna
malo soli (za snijeg)
3 dag brašna

PRELJEV SA MALINAMA
10 dag malina
1/2 žlice šećera
1/2 omota crvenog preljeva za torte
POSTUPAK
Duguljasti kalup (npr. rebrasti za "srneći hrbat") obložite plastičnom prozirnom folijom i po dnu poslažite gusto, po tri u jednom redu, očišćene maline okrenute rupicom prema gore.
Za kremu istucite jedno cijelo jaje i žutanjke sa šećerom. Želatinu u listićima potopite u hladnu vodu na 4 minute pa je otopite u posebnoj posudici na tihoj vatri. Bijelu čokoladu otopite na pari i umiješajte je u kremu od jaja, a potom dodajte otopljenu želatinu. Žustro miješajte kako bi se želatina stopila sa kremom. Dodajte Maraskino/liker i u hladno primješajte tučeno slatko vrhnje.
Ulijte kremu na maline.
Stavite kalup u hladnjak neka se stvrdnjava.
Za čokoladni namaz namočite želatinu u hladnu vodu na 4 minute.Čvrsto istucite slatko vrhnje.
Čokoladu otopite na pari, pa vrućoj dodajte želatinu. Miješajte na tihoj vatri dok se želatina posve ne otopi.Kad se prohladi, smjesi dodajte šlag.
Premažite stvrdnutu kremu preko žute kreme.
Stavite kolač ponovno u hladnjak na stvrdnjavanje, a za to vrijeme pripremite biskvit. Zagrijte pećnicu na 200 st. C. Dobro izmješajte žutanjke sa šećerom i ribanom koricom limuna. Istucite čvrsti snijeg od bjelanjaka (i mrvice soli) i dodavajte ga naizmjence s brašnom u žutanjke.
Na pek papiru nacrtajte pravokutnik dimenzija vašega kalupa (moj je manji: 32,5×10 cm). Pažljivo nanesite žlicom na nacrtani dio smjesu za biskvit, pazeći da vam ne prelazi rubove crta. Pecite biskvit oko 6 - 8 minuta, nadgledavajući ga kako vam ne bi zagorio. Probajte čačkalicom je li pečen. Ako je čačkalica suha, pečen je. Ohladite ga i stavite iznad čokoladnog namaza u kalup.
Kad se kolač dobro stegne, pripremite 1/2 crvenog preljeva za torte po uputstvu na vrečici.
Izvadite kolač i preokrenite ga na tanjur za serviranje. Foliju skinite.
Ostatak malina protisnite u kašu, dodajte šećer, promiješajte.
U preljev za tortu umiješajte pire od malina i šećera i prelijte preko kolača.


izvor:http://www.recepti.hr/