Kokos dvobojni kolač


    1. Sastojci

        
      • jaja
      • 300 gr kokosa
      • p.z.p.
      • 350 gr šećera
      • 1 vanilij šećer
      • 2 žlice brašna
      • limun
      • 650 ml mlijeka
      • 1 puding vanilija
      • 250 gr margarina
      • 500 ml vrhnja za šlag
      • 100 gr čokolade za kuhanje ili 2 žlice kakaa
      • Priprema

        1. 1.
          Odvojiti žumanjke i bjelanjke. 
          Umutiti bjelanjke sa 150 gr šećera u snijeg. Dodati sok od 1 iscijeđenog limuna. 

        2. 2.
          Dodati p.z.p., 2 žlice brašna, 200 gr kokosa. Sve dobro sjediniti. Peći na 180° - 150°, oko 30 min, više sušiti. 
          Pečenu koru preliti s 150 ml mlijeka. 
          1. KREMA
            Žumanjke i 200 gr šećera umutiti u bijelu smjesu. Dodati praškasti 1 puding od vanilije. Sve sjediniti te dodati u 500 ml ključalog mlijeka. U mlijeko staviti 1 vanilij šećer. 
          2. 4.
            Kremu ohladiti. 
            Sa strane umutiti 250 gr margarina za kreme sa 100 gr šećera (5 žlica ) radiokusa
            Umutiti još 500 ml vrhnja za šlag. 
          3. 5.
            Ohlađenu smjesu spojiti s margarinom, dobro umutiti i dodati umućeno slatko vrhnje. 
            Smjesu podijeliti na dva dijela. Jednu ostaviti žutu i dodati 100 gr kokosa. U drugu dodati istopljenu čokoladu ili istopljeni kakao. Premazati koru.
          4. Kolač je najbolje ostaviti na hlađenje 24 sata. 
          5. izvor:http://www.coolinarika.com/






    2. j
     DODAJ FOTKU