Sastojci
- 5 jaja
- 300 gr kokosa
- 1 p.z.p.
- 350 gr šećera
- 1 vanilij šećer
- 2 žlice brašna
- 1 limun
- 650 ml mlijeka
- 1 puding vanilija
- 250 gr margarina
- 500 ml vrhnja za šlag
- 100 gr čokolade za kuhanje ili 2 žlice kakaa
Priprema
- 1.Odvojiti žumanjke i bjelanjke.Umutiti bjelanjke sa 150 gr šećera u snijeg. Dodati sok od 1 iscijeđenog limuna.
- 2.Dodati p.z.p., 2 žlice brašna, 200 gr kokosa. Sve dobro sjediniti. Peći na 180° - 150°, oko 30 min, više sušiti.Pečenu koru preliti s 150 ml mlijeka.
- KREMAŽumanjke i 200 gr šećera umutiti u bijelu smjesu. Dodati praškasti 1 puding od vanilije. Sve sjediniti te dodati u 500 ml ključalog mlijeka. U mlijeko staviti 1 vanilij šećer.
- 4.Kremu ohladiti.Sa strane umutiti 250 gr margarina za kreme sa 100 gr šećera (5 žlica ) radiokusa.Umutiti još 500 ml vrhnja za šlag.
- 5.Ohlađenu smjesu spojiti s margarinom, dobro umutiti i dodati umućeno slatko vrhnje.Smjesu podijeliti na dva dijela. Jednu ostaviti žutu i dodati 100 gr kokosa. U drugu dodati istopljenu čokoladu ili istopljeni kakao. Premazati koru.
- Kolač je najbolje ostaviti na hlađenje 24 sata.
- izvor:http://www.coolinarika.com/
- 1.
- j