6
POGLEDAJ SVE FOTKE
/slika/889349/
I ovo je jedna od torti tj. kolača za koje na coolki već ima vrlo sličnih recepata. Ovaj stavljam samo za našu Billi koja ga čeka, ali i za sve vas ostale kojima se možda svidi… Ako ima isti recept – neka se nitko ne ljuti… ni ja ovaj nisam izmislila, dobila sam ga prije tri godine od susjede
Sastojci
- biskvit
- 20 dag sjeckanih lješnjaka
- 10 bjeljanjaka
- 15 žlica šećera
- 1 žlica jabučnog octa
- 10 dag nutelle ili nekog drugog čoko namaza
- fil
- 1,5 l mlijeka
- 10 žlica brašna
- 10 žumanjaka
- 10 žlica šećera
- 1 vrećica pudinga od vanilije
- 25 dag margarina
- 3 vrećice vanilin šećera
- 10 dag čokolade za kuhanje
- još je potrebno
- 10 dag čokolade za kuhanje
- 5 dag margarina
- 5-6 žlica mlijeka
- 3 vrećice šlag pjene
- malo mljevenih lješnjaka
Priprema
- 1.Na lim (moj je bio 28×34 cm) staviti masni papir, još ga malo premazati margarinom i po papiru ravnomjerno posuti sjeckanje lješnjake. Izraditi bjeljanjke i šećer, dodati žlicu jabučnog octa i smjesu pažljivo istresti na lješnjake. Peći u pećnici zagrijanoj na 150 stupnjeva sat vremena. Kada je pečeno izvaditi iz pećnice i staviti na tacnu, okrenuti naopako – tako da lješnjaci budu gore. Odmah, onako vruće, premazati nutelom.
- 2.Skuhati fil od mlijeka, šećera, žumanjaka, brašna i pudinga. U hladno dodati izrađeni margarin i vanilin šećer. Podijeliti na dva dijela. Jedan dio ostaje kakav je, a u drugi dodati otopljenu čokoladu.
- 3.Žlicom za sladoled vaditi naizmjenično svijetle i tamne kugle i slagati na koru, kao šahovsku ploču.
- 4.Otopiti čokoladu, margarin i mlijeko i time popuniti “rupe” između kugli od fila. Na to sve staviti 3 vrećice šlag pjene ili slatkog vrhnja. Posuti sjeckanim ili mljevenim lješnjacima.
- Biskvit, varijanta 2.isprobala i preporučila carica69 <3
U bjeljanke dodati 4 žlice brašna i samljevene musslie od lješnjaka i badema. To ispeći kao biskvit. Pečeni biskvit narezati na kockice, ubaciti u kalup i sve zaliti toplim mlijekom i kakaom. - NapomenaNekada sam pravila sa slatkim vrhnjem, ali mi je sa šlag pjenom puno ukusniji.
izvor:http://www.coolinarika.com/