Kinder bueno ili Kinder torta

I ovo je jedna od torti tj. kolača za koje na coolki već ima vrlo sličnih recepata. Ovaj stavljam samo za našu Billi koja ga čeka, ali i za sve vas ostale kojima se možda svidi… Ako ima isti recept – neka se nitko ne ljuti… ni ja ovaj nisam izmislila, dobila sam ga prije tri godine od susjede

Sastojci

  • biskvit
  • 20 dag sjeckanih lješnjaka
  • 10 bjeljanjaka
  • 15 žlica šećera
  • 1 žlica jabučnog octa
  • 10 dag nutelle ili nekog drugog čoko namaza














  • fil
  • 1,5 l mlijeka
  • 10 žlica brašna
  • 10 žumanjaka
  • 10 žlica šećera
  • 1 vrećica pudinga od vanilije
  • 25 dag margarina
  • 3 vrećice vanilin šećera
  • 10 dag čokolade za kuhanje

  • još je potrebno
  • 10 dag čokolade za kuhanje
  • 5 dag margarina
  • 5-6 žlica mlijeka
  • 3 vrećice šlag pjene
  • malo mljevenih lješnjaka

Priprema

  1. 1.
    Na lim (moj je bio 28×34 cm) staviti masni papir, još ga malo premazati margarinom i po papiru ravnomjerno posuti sjeckanje lješnjake. Izraditi bjeljanjke i šećer, dodati žlicu jabučnog octa i smjesu pažljivo istresti na lješnjake. Peći u pećnici zagrijanoj na 150 stupnjeva sat vremena. Kada je pečeno izvaditi iz pećnice i staviti na tacnu, okrenuti naopako – tako da lješnjaci budu gore. Odmah, onako vruće, premazati nutelom.
  2. 2.
    Skuhati fil od mlijeka, šećera, žumanjaka, brašna i pudinga. U hladno dodati izrađeni margarin i vanilin šećer. Podijeliti na dva dijela. Jedan dio ostaje kakav je, a u drugi dodati otopljenu čokoladu.
  3. 3.
    Žlicom za sladoled vaditi naizmjenično svijetle i tamne kugle i slagati na koru, kao šahovsku ploču.
  4. 4.
    Otopiti čokoladu, margarin i mlijeko i time popuniti “rupe” između kugli od fila. Na to sve staviti 3 vrećice šlag pjene ili slatkog vrhnja. Posuti sjeckanim ili mljevenim lješnjacima.
  5. Biskvit, varijanta 2.
    isprobala i preporučila carica69 <3

    U bjeljanke dodati 4 žlice brašna i samljevene musslie od lješnjaka i badema. To ispeći kao biskvit. Pečeni biskvit narezati na kockice, ubaciti u kalup i sve zaliti toplim mlijekom i kakaom.
  6. Napomena
    Nekada sam pravila sa slatkim vrhnjem, ali mi je sa šlag pjenom puno ukusniji.
izvor:http://www.coolinarika.com/