- jednostavno
3
POGLEDAJ SVE FOTKE
/slika/431559/
Torta za rodendan jednom dragom obiteljskom prijatelju! Iz knjizice recepata - Deserts Bible. Mene je odusevila, isto kao i druge! Zato recept dijelim sa vama :) Uz to i dobar nacin kako iskoristiti visak bjelanjaka
Sastojci
- jednostavno
3
POGLEDAJ SVE FOTKE
/slika/431559/
Torta za rodendan jednom dragom obiteljskom prijatelju! Iz knjizice recepata - Deserts Bible. Mene je odusevila, isto kao i druge! Zato recept dijelim sa vama :) Uz to i dobar nacin kako iskoristiti visak bjelanjaka
Sastojci
Sastojci
-
- Kore :
- 170 g mljevenih pecenih ljesnjaka
- 6 bjelanjaka
- 100 g secera
- Krema :
- 300 ml slatkog vrhnja
- 30 g secera u prahu (nije obavezno)
- 1 zlica cappuccina (ovdje Nesscafe classic)
- 2 zlice nekog finog likera (moze i rum) ili soka narance
- 1 kremfix
- Za dekor (opcionalno):
- 30 g krokanta od ljesnjaka
- 30 g cokoladnih mrvica
- Kore :
- 170 g mljevenih pecenih ljesnjaka
- 6 bjelanjaka
- 100 g secera
Priprema
- 1.Istuci bjelanjke sa prstohvatom soli u cvrst snijeg. Dodati im secer pa tuci (smjesa treba biti sjajna, glatka i dosta cvrsta). Smjesi zlicom dodavati mljevene pecene ljesnjake i prosijano brasno. Promijesati samo toliko da se sastojci povezu.
- 2.Smjesu podijeliti na 2 jednaka djela. Okrugli kalup za torte (R20) obloziti pek papirom. Polovicu smjese prenijeti na kalup i poravnati. Peci na 180 stupnjeva 25 - 30 min. Isto ponoviti i sa drugom korom.
- 3.Istuci slatko vrhnje sa kremfixom. Dodati secer u prahu (slatko vrhnje je vec dovoljno slatko, pa nije obavezno dodavati secer). Cappuccino razmutiti u 2 zlice likera/ruma/soka od narance i dodati istucenom slatkom vrhnju. Spremiti u hladnjak.
- 4.Pecene kore istresti na resetku za kolace i njezno im maknuti pek papir (ako je potrebno navlaziti papir da se lakse odvaja od kore).
- 5.Slagati : kora - pola kreme - kora - ostatak kreme. Po zelji posipati krokantom od ljesnjaka i cokoladnim mrvicama.
Posluživanje
Torta je lagana i topi se u ustima. Nema nikakvih problema sa rezanjem.
izvor:http://www.coolinarika.com/