Hazelnut meringue torte with cappuccino cream

  •  jednostavno
Torta za rodendan jednom dragom obiteljskom prijatelju! Iz knjizice recepata - Deserts Bible. Mene je odusevila, isto kao i druge! Zato recept dijelim sa vama :) Uz to i dobar nacin kako iskoristiti visak bjelanjaka

Sastojci

    • Kore :
    • 170 g mljevenih pecenih ljesnjaka
    • 6 bjelanjaka
    • 100 g secera







  • Krema :
  • 300 ml slatkog vrhnja
  • 30 g secera u prahu (nije obavezno)
  • 1 zlica cappuccina (ovdje Nesscafe classic)
  • 2 zlice nekog finog likera (moze i rum) ili soka narance
  • 1 kremfix

  • Za dekor (opcionalno):
  • 30 g krokanta od ljesnjaka
  • 30 g cokoladnih mrvica

Priprema

  1. 1.
    Istuci bjelanjke sa prstohvatom soli u cvrst snijeg. Dodati im secer pa tuci (smjesa treba biti sjajna, glatka i dosta cvrsta). Smjesi zlicom dodavati mljevene pecene ljesnjake i prosijano brasno. Promijesati samo toliko da se sastojci povezu.
  2. 2.
    Smjesu podijeliti na 2 jednaka djela. Okrugli kalup za torte (R20) obloziti pek papirom. Polovicu smjese prenijeti na kalup i poravnati. Peci na 180 stupnjeva 25 - 30 min. Isto ponoviti i sa drugom korom.
  3. 3.
    Istuci slatko vrhnje sa kremfixom. Dodati secer u prahu (slatko vrhnje je vec dovoljno slatko, pa nije obavezno dodavati secer). Cappuccino razmutiti u 2 zlice likera/ruma/soka od narance i dodati istucenom slatkom vrhnju. Spremiti u hladnjak.
  4. 4.
    Pecene kore istresti na resetku za kolace i njezno im maknuti pek papir (ako je potrebno navlaziti papir da se lakse odvaja od kore).
  5. 5.
    Slagati : kora - pola kreme - kora - ostatak kreme. Po zelji posipati krokantom od ljesnjaka i cokoladnim mrvicama.

Posluživanje

Torta je lagana i topi se u ustima. Nema nikakvih problema sa rezanjem.


izvor:http://www.coolinarika.com/