4
POGLEDAJ SVE FOTKE
/slika/455505/
.
ovo je moja verzija havana torte, brza lagana za napravit, jednostavna i jaaaako ukusna !!!
Sastojci
tijesto
- 3 jaja
- 3 žlice šećera
- 3 žlice brašna
- malo praška za pecivo
- krema
- 1/2 l mlijeka
- 1/2 l slatkog vrhnja (vrhnja za šlag)
- 15 dkg šećera
- 1 kesica želatine u prahu od 10gr
- 15 dkg poprženih lješnjaka
- 15 dkg napolitanki sa lješnjacima (jadro)
- 3 jaja
- 3 žlice šećera
- 3 žlice brašna
- malo praška za pecivo
- krema
- 1/2 l mlijeka
- 1/2 l slatkog vrhnja (vrhnja za šlag)
- 15 dkg šećera
- 1 kesica želatine u prahu od 10gr
- 15 dkg poprženih lješnjaka
- 15 dkg napolitanki sa lješnjacima (jadro)
Priprema
- 1.ugrijat peć na 160°C
- 2.Zamutit jaja sa šećerom, dodat brašno i prašak za pec., stavit u kalup 26 cm i peć oko 15-ak min.
- 3.Ulupat slatko vrhnje u čvrsti šlag
- 4.Ugrijat mlijeko sa šećerom (dok se šećer ne rastopi), ohladit i dodat u to ulupano slatko vrhnje, samljeveni keks i samljevene lješnjake (lješnjake OBAVEZNO popržit na tavi ili stavit malo u pećnicu), kad smo to sve dobro izmješali, želatinu rastopi prema uputama na pakiranju i dodamo u kremu, dobro promiješat mikserom.
- 5.Na pećeni (hladni) biskvit namazat cijelu kremu i ohladit (u kalupu!!!)
- 6.
Posluživanje
Ako se ipak odlučite za slojeve (tj. redove između kreme)...podijelite kremu na tri dijela ..
Stavite prvi dio kreme na biskvit i pospite smjesu od lješnjaka i keksa, stavite koji min. u led (samo da se malo stegne da vam se ne pomiješa drugi sloj kreme i keksa), to ponovite još jedan put s tim da završite sa lješnjacima i keksom ...ili kako volite možete imat dva sloja lješnjaka i keksa i završit sa kremom ;)
izvor:http://www.coolinarika.com/