Havana torta



.
ovo je moja verzija havana torte, brza lagana za napravit, jednostavna i jaaaako ukusna !!!











Sastojci


tijesto

  • jaja
  • žlice šećera
  • žlice brašna
  • malo praška za pecivo

  • krema
  • 1/2 l mlijeka
  • 1/2 l slatkog vrhnja (vrhnja za šlag)
  • 15 dkg šećera
  • kesica želatine u prahu od 10gr
  • 15 dkg poprženih lješnjaka
  • 15 dkg napolitanki sa lješnjacima (jadro)











Priprema

  1. 1.
    ugrijat peć na 160°C
  2. 2.
    Zamutit jaja sa šećerom, dodat brašno i prašak za pec., stavit u kalup 26 cm i peć oko 15-ak min.
  3. 3.
    Ulupat slatko vrhnje u čvrsti šlag
  4. 4.
    Ugrijat mlijeko sa šećerom (dok se šećer ne rastopi), ohladit i dodat u to ulupano slatko vrhnje, samljeveni keks i samljevene lješnjake (lješnjake OBAVEZNO popržit na tavi ili stavit malo u pećnicu), kad smo to sve dobro izmješali, želatinu rastopi prema uputama na pakiranju i dodamo u kremu, dobro promiješat mikserom.
  5. 5.
    Na pećeni (hladni) biskvit namazat cijelu kremu i ohladit (u kalupu!!!)
  6. 6.
    Ukrasite po želji,... ova na slici je ukrašena šlagom iz kesice (trebala su mi 3 šlaga), jedno 2 reda naribane čokolade i kandirane višnje :)

Posluživanje

Ako se ipak odlučite za slojeve (tj. redove između kreme)...podijelite kremu na tri dijela ..
Stavite prvi dio kreme na biskvit i pospite smjesu od lješnjaka i keksa, stavite koji min. u led (samo da se malo stegne da vam se ne pomiješa drugi sloj kreme i keksa), to ponovite još jedan put s tim da završite sa lješnjacima i keksom ...ili kako volite možete imat dva sloja lješnjaka i keksa i završit sa kremom ;)


izvor:http://www.coolinarika.com/