srijeda, 17. veljače 2016.
Sastojci za tijesto:
- 5 jaja
- 150 gr. secera
- 250 gr. mljevenih oraha
- 2 kasike kakaa
- 100 gr. grozdjica
- 1 list oblatine
Sastojci za kremu:
- 220 gr. putera
- 250 gr. secera u prahu
Sastojci za glazuru:
- 120 gr. putera
- 200 gr. cokolade
Priprema:
Oblatinu isjec velicine tepsije u kojoj cete pec pa oblatinu stavite u tepsiju.
Razdvojit zumanjke od bjelanjaka, pa od bjelanjaka izmutit cvrst snijeg.
Zumanjke i secer dobro izmutit pa dodajte mljevene orahe.
Dodajte i grozdice i kakao pa sve fino izmjesajte.
Na kraju dodat snijeg od bjelanjaka pa izmjesajte kasikom da se sve sjedini.
Smjesu istrest u tepsiju sa oblatinom pa pec na 180 C oko 35 minuta
Dok se tijesto pece izvadite puter za kremu da se omeksa na sobnoj temperaturi.
Dok se puter omeksa vi na pari otopite i izmutite puter i cokoladu.
Omeksal puter izmutite sa secerom u prahu.
Kremu i glazuru ostavite sa strane dok kora nebude gotova i dok se potpuno ne ohladi.
Na ohladjenu koru pomazat kremu od putera i secera pa premazat cokoladnom glazurom.
Prohladite u frizideru da se krema i glazura malo stegnu, isjecite i posluzite se.
Prijatno!
izvor:http://tortekolaci.com