Sastojci
- kore:
- 2 kom. jaja
- 4 zlice kakao
- 24 zlica ulja
- 24 zlica mleka
- 1 paketic prasak za pecivo
- 24 zlica secera
- 30 zlica brasno
- sirup:
- 150 ml. vode
- 250 gr. secera
- jos:
- 1 kom. srednja smrznutra narandza
- 3 zlice marmalade
- glazura:
- 100 gr. cokolade
- 100 ml. slatke pavlake
- 1 kockica putera (10 g.)
Priprema
- 1.Noc ranije neprskanu narandzu operite,prosusite te ostavite u zamrzivac.
- 2.Sirup:U serpicu stavite secer i vode,te kada prokljuca,kuhajte tocno 5 minuta,te maknite sa strane i ostavite da se ohladi.
- 3.Za to vreme,vi pripremite kore:U posudu u kojoj cete mutiti,stavite jaja,secer,mleko i ulje.Kratko izmiksati,potom dodajte brasno,pecivo i kakao.Miksati dok se masa sajedini.Masu podelite na dva jednaka dela.Prvi deo izlijte u pleh 25x35 oblozen pek papirom.Zagladite povrsinu,te stavite peci u predhodno zagrejanoj pecnici na 200 stepeni 15-ak minuta.Najbolje proveriti cackalicom.Ponoviti posupak jos sa drugim delom mase.Ostavite da se ohlade.
- 4.Dok vam se kore hlade,izvadite narandzu iz zamrzivaca,te je naribajte na sitnu stranu rendeta.Ohladzenu prvu koru,vratite u pleh u koji ste pekli.A drugu koru,izmrviti u veci sud.Dodajte marmalade i naribanu narandzu.Na kraju dodajte i ohladzeni sirup,pa sve lepo izmesajte dok se sve lepo poveze i dobijete homogenu masu.
- 5.Sad ovu drugu masu,nanesite ravnomerno po kori,te zagladite povrsinu.Cokoladu,vrhnje za slag i puter otopite na laganoj vatri.Kada se sve lepo otopilo i sajedinilo,ostavite da se prohladi,potom izlijte povrh kolaca.
- 6.Ostavite kolac u hladnjak da se stegne najmanje 2-3 saata,a najbolje preko noci.Potom secite na kocke,te posluzite.Po zelji mozete ukrasiti sa slagom,ja nisam.
- 7.Prijatno!
Posluživanje
Posluzite uz soljicu kave. - 1.
- izvor:http://www.coolinarika.com/