Fine kocke





Sastojci

  • kore:
  • 2 kom. jaja
  • 4 zlice kakao
  • 24 zlica ulja
  • 24 zlica mleka
  • 1 paketic prasak za pecivo
  • 24 zlica secera
  • 30 zlica brasno
  • sirup:
  • 150 ml. vode
  • 250 gr. secera
  • jos:
  • 1 kom. srednja smrznutra narandza
  • 3 zlice marmalade
  • glazura:
  • 100 gr. cokolade
  • 100 ml. slatke pavlake
  • 1 kockica putera (10 g.)

    Priprema

    1. 1.
      Noc ranije neprskanu narandzu operite,prosusite te ostavite u zamrzivac.

    2. 2.
      Sirup:
      U serpicu stavite secer i vode,te kada prokljuca,kuhajte tocno 5 minuta,te maknite sa strane i ostavite da se ohladi.
    3. 3.
      Za to vreme,vi pripremite kore:
      U posudu u kojoj cete mutiti,stavite jaja,secer,mleko i ulje.Kratko izmiksati,potom dodajte brasno,pecivo i kakao.Miksati dok se masa sajedini.Masu podelite na dva jednaka dela.Prvi deo izlijte u pleh 25x35 oblozen pek papirom.Zagladite povrsinu,te stavite peci u predhodno zagrejanoj pecnici na 200 stepeni 15-ak minuta.Najbolje proveriti cackalicom.Ponoviti posupak jos sa drugim delom mase.Ostavite da se ohlade.
    4. 4.
      Dok vam se kore hlade,izvadite narandzu iz zamrzivaca,te je naribajte na sitnu stranu rendeta.
      Ohladzenu prvu koru,vratite u pleh u koji ste pekli.A drugu koru,izmrviti u veci sud.Dodajte marmalade i naribanu narandzu.Na kraju dodajte i ohladzeni sirup,pa sve lepo izmesajte dok se sve lepo poveze i dobijete homogenu masu.
    5. 5.
      Sad ovu drugu masu,nanesite ravnomerno po kori,te zagladite povrsinu.
      Cokoladu,vrhnje za slag i puter otopite na laganoj vatri.Kada se sve lepo otopilo i sajedinilo,ostavite da se prohladi,potom izlijte povrh kolaca.
    6. 6.
      Ostavite kolac u hladnjak da se stegne najmanje 2-3 saata,a najbolje preko noci.Potom secite na kocke,te posluzite.Po zelji mozete ukrasiti sa slagom,ja nisam.
    7. 7.
      Prijatno!

    Posluživanje

    Posluzite uz soljicu kave.

  • izvor:http://www.coolinarika.com/