Sastojci
- Kora:
- 125g margarina
- 100g secera
- 3jaja
- 200g brasna
- 2 kasike kakaa
- 3 kasike mleka
- 1 prašak za pecivo
- Sirup:
- 2 kasike secera
- : 100ml mleka
- Kokos krem:
- 300ml mleka
- 3 kasike griza
- 100g margarina
- 100g secera
- 100g kokosa
- Glazura:
- 200g cokolade za kuvanje
- 25g margarina
Priprema
- 1.Priprema kore:
Ulupati margarin sa secerom, dodati jaja i mleko. Pomesati brasno, kakao i prasak za pecivo pa i to dodati. Umutiti pa razliti u pleh i peci 20-25min na 180c - 2.Priprema sirupa:
Karamelizovati secer pa ga zaliti mlekom i ostaviti da se otopi na laganoj vatri. Toplim sirupom preliti koru kad se ohlad - i
- Priprema kokos krema:
Ukuvati mleko, margarin, secer i griz par minuta dok se ne zgusne, zatim se skine sa sporeta i doda kokos. Sve se umesa i ostavi par minuta da ne bude mnogo vruce pa se premaze preko kore. - 4.Glazura:
Rastopiti cokoladu sa margarinom, po potrebi dodati malo vode kako bi se cokolada lakse premazala preko kolaca i premazati kolac. - izvor:http://www.coolinarika.com/
- 1.