Uskršnji zeko sa višnjama



Sastojci:

Biskvit:

20 dkg šećera
2 jaja
1 dcl mlijeka
1 dcl ulja
20 dkg brašna
pola pecilnog praška
2 žlice kakao u prahu

Fil 1:

0,5 dcl soka od višnje
50 dkg višnje
8 žlica šećera
8 žlica griza

Fil 2:

1 l mlijeka
3 pudinga od vanilije
13 žlica šećera
25 dkg margarina

Priprema:

Od svih sastojaka za biskvit posebno ispeći 2 jednaka biskvita u kalupu za torte.
Pjenasto umutiti jaja sa šećerom. Dodati mlijeko, ulje, brašno sa pecilnim praškom i kakaom.
Ispeći 2 jednaka biskvita.
Kad se biskvit ohladi izrezati ga. Napraviti uši i mašnu.
Fil 1: Sok od višanja, griz i šećer prokuhati. Pred kraj dodati očišćene višnje. Fil premazati po biskvitu.

Fil 2:

 U mlijeku ukuhati puding od vanilije sa šećerom. U ohlađeni puding dodati margarin. Namazati preko fila.
Zec ukrasiti po želji





izvor:http://www.recepti.hr/