Sočna čoko torta





Nevjerojatno sočna torta, a razlog tome je što se filuje tekućom kremom...odlična je..ja sam je pravila s lješnjakom, ali u originalu je s orasima...



Sastojci za koru:

2 jaja
12 žlica šećera (10 žlica)
12 žlica oštrog brašna
13 žlica mlijeka
1 žlica kakaa (prosijati)
1 prašak za pecivo

Potrebno je ispeći dvije kore.

Sastojci za kremu:

1 l mlijeka
12 žlica šećera
200 g čokolade
300 g mljevenih oraha (mljevenih pečenih lješnjaka)
1 maslac

Priprema:

U zdjelu staviti jaja i šećer te umutiti mikserom velikom brzinom, smanjiti brrzinu i dodavati mlijeko žlicu po žlicu. Kada je svo mlijeko dodano onda dodati izmiješane brašno, kakao i prašak za pecivo, sve umiješati mikserom najmanjom brzinom, prebaciti u kalup promjera 26 cm (obložiti dno papirom za pečenje) i peći u pećnici zagrijanoj na 200°C oko 20 minuta (za svaki slučaj provjeriti čačkalicom), ispeći još jedanu ovakvu koru.

Kada se kore ohlade napraviti kremu: skuhati mlijeko sa šećerom pa dodati ostale sastojke, sve još malo prokuhati pa nadjevati tortu vrućom kremom. Svaku koru presjeći horizontalno na dva dijela, dio po dio vraćati ponovno u kalup (na dno staviti papir za pečenje) i zalijevati s vrućom kremom, otprilike po svakom dijelu treba oko pol litre kreme, ostaviti preko noći da sve upije i ohladi se.

Ujutro otvoriti kalup, izvaditi tortu, ako je potrebno nožem malo popraviti sa strana...tortu možete preliti čokoladnom glazurom, šlagom ili samo malo oblijepiti ostatkom mljevenih lješnjaka (oraha).



izvor:http://www.recepti.hr