.
Za testo:
- 80 g putera
- 250 g šećera u prahu
- 100 g meda
- 7 kašika hladne vode
- 1 kašičica sode bikarbone
- 1 kašičica začina za medenjake
- 1 kašičica kakao praha
- 1 jaje
- 1 žumance
- 700 g brašna
Za ukrašavanje:
- 1 belance
- 250 g šećera u prahu
- 3-4 kašpike šarenih i čoko mrvica
- po izboru kolačarske boje
- 1 kašika limunovog soka
Priprema
1
Puter, šećer u prahu, med i vodu staviti na ringlu da provri. Promešati i ostaviti da se ohladi. U ohlađeno dodati sodu bikarbonu, začin za medenjake, kakao prah, jaje, žumance. Sve sjediniti i lagano dodati brašno. Dobijenu smesu ostaviti u frižider da odstoji 120 minuta. Zatim testo razviti na pobrašnjavljenoj podlozi. izraditi željene oblike. Peći 8 minuta na 200 stepeni. Ohladjene medenjake. Ukrasiti po želji.