kada se tradicionalni okusi spoje sa besmrtnom čokoladom...
Dizano tijesto:
Za 2 štruce
70 dag glatkog brašna
10 dag šećera
malo soli
1vanili šećer
2 paketića suhog kvasca
3 žujtanjka
1 dl ulja
0,5 l mlakog mlijeka
Sve suhe sastojke izmješati i u njih dodati mokre sastojke.
Pomoću miksera i nastavaka za tjesto dobro izradite mekano tjesto.
Doradite ga još rukama na pobrašnjenoj površini i nakon toga ga ostavite na toplome dok ne udvostruči svoj volumen.
Najbolje na stolu pokriveng sa kuhinjskom krpom.
Nadjev od čokolade:
1 šalica = 2,5 dl
1 i pol šlica brašna
1 šalica šećera
0,5 šalice ulja
0,5 šačice mlijeka
1 vanili šećer
1 prašak za pecivo
1 jaje
3 žlice kakaa
za premaz
1 jaje
2 žlice mlijeka
Za 2 štruce
70 dag glatkog brašna
10 dag šećera
malo soli
1vanili šećer
2 paketića suhog kvasca
3 žujtanjka
1 dl ulja
0,5 l mlakog mlijeka
Sve suhe sastojke izmješati i u njih dodati mokre sastojke.
Pomoću miksera i nastavaka za tjesto dobro izradite mekano tjesto.
Doradite ga još rukama na pobrašnjenoj površini i nakon toga ga ostavite na toplome dok ne udvostruči svoj volumen.
Najbolje na stolu pokriveng sa kuhinjskom krpom.
Nadjev od čokolade:
1 šalica = 2,5 dl
1 i pol šlica brašna
1 šalica šećera
0,5 šalice ulja
0,5 šačice mlijeka
1 vanili šećer
1 prašak za pecivo
1 jaje
3 žlice kakaa
za premaz
1 jaje
2 žlice mlijeka
Priprema
Sve sastojke za filu dobro izmiksajte.
Tjesto podjeliti u dva djela.
Razvaljati na debljinu prsta.
Namazati filom, zarolati i stavite u namašćeni visoki lim.
U limu ostavite da se diže još dvadesetak minuta.
premažite mješavimom jaja i mlijeka i pecite na 180°C dok kolać ne dobije ljepu zlatnu bolju.
Nakon toga kolać pokrijte sa alu folijom i pecite još nekih 45 minuta na 150 °C.
Pečeno je kada nož ili čačkalica izađu suhi :)
Pečeni kolać odmah izvadite iz lima tako da prvo nožem odvojite kolać od stijenki, zarim ga prekrijete krpom i okrenete naopačke . Maknite lim i ostavite da se kolač ohladi.
izvor:http://www.recepti.hr/