Biskvit
175 g margarina
150 g šećera u prahu
200 g brašna
3 jaja
25 g kakaa
na vrh noža soli
1 vanilin šećer
1 prašak za pecivo
3 žlice ruma
3 žlice mlijeka
Margarin sobne temperature izmiješati sa100 g šećera u prahu, vanilin šećerom i solju.Kad je pjenasto dodati jedan po jedan žumanjak i na kraju dodati mlijeko i rum.Bjelanjke pjenasto umutiti s 50 g šećera u prahu , brašno pomiješati s kakaom i praškom za pecivo i naizmjenično s bjelanjkom ručno umiješati u smjesu s margarinom. Peći na 180 °C oko 30 min.
Krema
5 banana
0,5 dl vrhnja za šlag
10 dag čokolade
2 šlag fixa
sok 1 limuna
3 žlice marmelade
Čokoladu narezati na sitne kockice i 1 bananu isto izrezati na sitnije komadiće i preliti limunovim sokom.Od vrhnja napraviti šlag i dodati šjag fix, te čokoladu i banane.
Priprema
Na pečenom biskvitu nožem označiti rub od 1,5 - 2 cm, ostatak biskvita do pola dubine izdubiti žličicom,tako da ostane podloga, a gore samo okvir biskvita debljine 1,5 - 2 cm.Podlogu biskvita premazati marmeladom, na to posložiti banane.Banane prerezati na pola i svaku polovicu još prepoloviti po duljini,preliti ih sokom od limuna i gusto posložiti na podlogu.
Na to nanijeti kremu u obliku kupole (treba malo namazati i rub biskvita) , a na oblikovanu kremu prstima nježno utapkati mrvice biskvita koje smo prethodno izdubili. Ukrasiti po želji
izvor:http://www.recepti.hr/