Moj prastari recept koji stalno prenosim i pišem, pa sam ga odlučila objaviti, nadam se da će i vama biti fin i uspješan kao i meni i mojima ., A zaista , ova kombinacija pečenih paprika i sira je neodoljiva….
SASTOJCI
Paprike
1 kg paprika babura može i crvenih roga
20 dkg feta sira (ovčjeg)
20 dkg svježeg kravljeg sira
1 glavica kapule
par dkg pršuta ili buđole
oko 500 ml bešamela
par dkg parmezana
1 režanj češnjaka
1 jaje (po želji u bešamel)
PRIPREMA
Oprati paprike, raspoloviti ih i očistiti od koštica i peteljčica.
Nauljiti pleh , poslagati polovice paprika i staviti peći u pećnicu na 200. stupnjeva.
U međuvremenu ,narezati kapulu i popržiti na masl. ulju ,zajedno s narezanom buđolom ili pršutom .
Pomiješati feta sir s kravljim, vilicom.
Skuhati bešamel: na grudici maslaca popržiti žlicu brašna i odmah zaliti s hladnim mlijekom, brzo miješati da ne nastanu grudice, dodati lovorov list i na kraju svježe mljeveni bijeli papar ( da umak ostane svijetao).Ne soliti jer je sir slan, može se dodati malo muškatnog oraščića ako volite.
Ako hoćete , možete u bešamel sada umiješati i 1 jaje .
Izvaditi paprike i složiti u svaku polovicu najprije kapulu, zatim mješavinu sira i na kraju preliti s bešamelom.Na kraju sve posipati s parmezanom i staviti peći još 20 min.
Ohladiti, i može se poslužiti toplo ali i slijedeći dan kao hladno predjelo jer se tada i okusi prožmu i jače osjete.
Servirati uz salatu i na prepečenom kruhu.
POSLUZIVANJE
Postoje i razne varijacije na temu ovisno o sadržaju vašeg frižidera , može se naribati i emental po vrhu, dimljeni sir ili raditi samo s svježim sirom za one koji ne vole slano.Za vegetarijance izostaviti pršut kojeg se i onako dodaje u vrlo maloj količini.
Izvor: www.coolinarika.com.