Sastojci
Potrebno je:
3 komada mladih tikvica bez semena
2 komada crnog luka
500 gr mlevenog mesa
60 gr (mala soljica od crne kafe) rize
2 komada paradajeza
1 vezica persuna
1 supena kasika “Vegeta” dodatak jelima
po ukusu soli
po ukusu mljeveni crni biber
dohvat prstiju mljevene crvene paprike
100 gr maslaca
100ml maslinovo ulje
DODAJ U POPIS ZA KUPNJU
Coolinarika zna koji su recepti najbolji!
Uz newsletter
znat ćeš i ti!
E-mail adresa
Dnevni Mjesečni
PRIJAVI SE
Priprema
1.
Tikvice oljustiti, oprati i prepoloviti.
2.
Malo vrhom noza pa onda pomocu supene kasike napraviti udubljenje formirajuci ladje.
PRIPREMA NADJEVA:
1.
U siru posudu izruciti mljeveno meso. Dodati malo vode i na tihoj vatri lagano kuhati. Dodati sitno sjeckani luk, maslac i uz povremeno mjesanje nastaviti sa kuvanjem. Dodati jos isredinu tikvica isecenih na male kockice, “Vegetu”, crvenu mljevenu papriku, sol i biber po ukusu, oljusten i isjeckan paradajez, rizu i sitno isjeckan persun. Jos malo proprziti da ispari visak vode. Ovu smjesu koristiti kao nadjev.
2.
Your ads will be inserted here by
Easy Plugin for AdSense.
Please go to the plugin admin page to
Paste your ad code OR
Suppress this ad slot.
Ladje poredjati na tepsiju. U svaku staviti nadjev. Na poredjanu tepsiju sa tikvicama dodati casu vode ( ne mnogo jel tikvice pustaju vodu) i maslinovo ulje. Tepsiju zatvoriti aluminijumskom folijom, ili ako se radi u vatrostalnu posudu, pokriti poklopcem.
3.
U svaku staviti nadjev. Na poredjanu tepsiju sa tikvicama dodati casu vode ( ne mnogo jel tikvice pustaju vodu) i maslinovo ulje. Tepsiju zatvoriti aluminijumskom folijom, ili ako se radi u vatrostalnu posudu, pokriti poklopcem.
4.
Staviti da se kuva u unapred zagrejanu rernu na temperaturi od 170 *C. Kada su tikvice omeksale, skinuti aluminijumsku foliju ili poklopac i ostaviti bar 10 minuta da porumeni.
5.
Prilikom pecenja proverite vodu da sve ne ispari. Mora malo da ima tecnosti da bi bila socnija.
6.
Evo gotove, posluzte se!!
Posluživanje
Gotove ladjice sluziti tople uz kiselo mlijeko, ajran, dzadzik- tarator ili neku salatu po vasem izboru.