DOZNAJEMO: Ovo su namirnice sa ANTIKANCEROGENIM djelovanjem

Brojne namirnice su dokazano povezane sa sprečavanjem i borbom protiv raka, uključujući  plavu ribu, češnjak, rajčice i orašaste plodove

Veliki broj dosadašnjih istraživanja pokazao je da kada su u kombinaciji s tjelovježbom, ove namirnice mogu imati blagotvoran učinak na tijelo i pomoći u borbi protiv raka.

Riba pruža tijelu brojne hranjivih tvari, uključujući i omega-3, koji ima jaka protuupalna svojstva. To je osobito važno kada je rak počeo napadati tijelo, jer omega-3 pomaže smanjiti i ograničit icox-2 proteine, koji mogu izazvati upale i iritacije.
Vitamini A i D su također prisutni u mnogim vrstama riba, kao što su skuša i losos, koji su također povezani s smanjenjem učestalosti nekih vrsta raka.

Češnjak također sadrži tvari koje imaju protuupalno djelovanje. Jedna komponenta, alicin, također može pomoći zaustaviti širenje raka ograničavajući protok krvi u tumor.

Rajčice pomažu ojačati otpornost na niz karcinoma, a obje ove tvari se lako mogu uključiti u mnoštvo obroka.

Orašasti plodovi su dobar izvor vlakana, a sadrže i selen, što je još jedano snažno sredstvo protiv raka. Bademi, orasi i brazilski oraščići potiču dugovječnost i pomažu u borbi protiv raka u tijelu, piše zdravaisretna.hr.