ULJE BIJELOG LUKA: LIJEK ZA BOLOVE U LEĐIMA, ZGLOBOVIMA I ZA PROŠIRENE VENE



Ovaj prirodni lijek može pomoći da zdrave zglobove održavate u dobrom stanju

Umjesto stalnog posezanja za analgeticima, ovaj prirodni lijek može pomoći da zdrave zglobove održavate u dobrom stanju, da smanjite bolove i istovremeno će otkloniti mnoge probleme koje prate ove nesnosne tegobe.
POTREBNO JE: 300-400 gr bijelog luka, 1 litar kvalitetnog nerafiniranog biljnog ulja (maslinovo, suncokretovo …)

Očistite 300-400 gr bijelog luka i sitno ga isjeckajte. Staviti ga u staklenku zapremnine oko 2 litre i preliti ga s 1 litrom ulja. Zatvoriti poklopcem i ostaviti teglu na tamno mjesto na sobnoj temperaturi.

Potrebno je da odstoji 2 sedmice, a ne zaboravite i da svakodnevno mućkate sadržaj tegle. Na kraju ćete dobiti ulje bijelog luka, koje trebate procijediti kroz 3-4 sloja gaze ili dva puta kroz sitnu plastičnu cjediljku.

Kako upotrebljavati:

Ulje se utrljava na bolna mjesta, na primjer u donji dio leđa (križa) kod osteohondroze, bolova u leđima ili u bolne zglobove na rukama i nogama kod artroze. Pokriva se najlonskom vrećicom i utopljava preko noći (na ruke – rukavice, na noge – čarape).
Već poslije prvih par dana osjeća se olakšanje, obnavlja se pokretljivost zglobova i što je najvažnije smanjuju se bolovi.
Bijeli luk poboljšava cirkulaciju krvi u bolnim zglobovima pa samim tim pomaže uspostavljanju njihovih funkcija. Terapija ovim domaćim uljem bi trebala trajati dva mjeseca.

POMOĆ KOD PROŠIRENIH VENA

Ulje bijelog luka blago se utrljava u proširene vene, umotava se zavojem ili nekom tkaninom. Tretman se radi navečer i ostavlja se preko noći. Ujutro, oprati noge.

Izvor: aura.ba