JEDNOSTAVNA I UKUSNA I JOS GOTOVA ZA 30 MINUTA




Iako ima dosta ili cak slicnih recepata, ipak ovaj je meni najdrazi, jednostavan ali ukusan. Nadam se da ce se bar nekome od vas svidjeti ova tortica!

SASTOJCI
Kora
3 jaja,
3 zlice secera,
2zlice brasna,
pola praska za pecivo,
1 zlica kakaa

Krema
1kg banana,
1limun,
600ml mlijeka,
2pudinga od vanilije,
4-5zlica secera,
aroma banane,
250gr margarina,
krema od cokolade,
1kremfix

PRIPREMA
Kora:
od navedenih sastojaka ispecite koru na umjerenoj temperaturi 10-15 min



Krema:
banane ostavite da se utope u limunovom soku,zatim ih ocijedite,500ml mlijeka staviti da kuha,a ostatak pomijesati sa pudingom i secerom i pomjesati sa kljucalim mlijekom,u ohladenu kremu dodati izraden margarin i aromu banane po zelji.

Ukoliko krema nije dovoljno slatka dodati secera u prahu.Kremu od cokolade izmutiti po sadrzaju s vrecice i u nju staviti krem fix(ako je krema dovoljno cvrsta nije ni potrebno,ja sam koristila paradies kreme od dr oetker)ohladenu koru stavite u kalup(ja sam koristila okrugli26cm)te premazite s malo cokoladne kreme,poredajte banane u krug i premazite kremom od vanilijei na kraju kremom od cokolade.

Stavite je hladiti4-5 sati da se cvrsne,i onda je spremna za posluzivanje.Nadam se da sam sve sastojke navela i dobro objasnila.

Posluživanje
najbolje ju je posluziti drugi dan,al pazljivo je odvojite od kalupa,posluzite se nozem jer ce se za obruc lijepiti krema.prijatno!

Izvor: https://www.coolinarika.com