BRZA KREM TORTA ZA 10 MINUTA….MMMMMSOČNA!!!Sastojci:
1 ½ l mleka
5 pudinga od čokolade
1 mlečnu čokoladu
250 gr margarina

250 gr šećera u prahu
300 gr petit beure keksa
150 gr mlevenog kakao plazma keksa
700 – 900 gr jagoda
700 – 900 gr banana (ili voće po želji)
2 šlaga (a može i više)

Priprema:
Prvo i prvo…pre nego što hoćete da pravite tortu, skuvajte svih pet pudinga u navedenoj količini mleka i zaboravite ga negde na hladnom. Onda – kada ste odlučili da ste počeli praviti tortu, umutite margarin sa šećerom u prahu (ja to lepo mesim kao testo, sa naravno opranim rukama…). Otopite na pari čokoladu (jedna veća posuda provrle vode i na njoj posuda sa čokoladom). Uzmite jedan veći sud i u njega vadite pomalo od ohladjenog pudinga i margarina sve dok to ne utrošite. To dobro umutite mikserom. Na tako dobijeni krem dodajte mleveni keks i čokoladu, a kada ste to izmešali i izlomljeni petit keks. Ponovo dobro promešajte. To bi bio gotov krem (a i testo) za tortu.

Voće…hmmmm….savetujem sveže jagode, no to ja nisam imala pa moje na slici izgledaju bloć ali u konačnom proizvodu 🙂 su ok! Dakle, voće – iseckamo.
Pripremimo kalup u kojem ćemo oblikovati tortu. Obložimo ga alufolijom (ili ko već šta koristi) i krenemo sa redaljkom: malo pripremljenog keksastog krema, koji dobro utisnemo u kalup, na to razbacamo malo jagoda, koje možemo nežno rukom pritisnuti o krem. Zatim opet red kreme sa keksom, pa na to banane. Tako ponavljamo dok ne procenimo da se bliži kraj, koji će nam biti dno. Tu bi trebalo ostati malko više kreme, da nam voće ne padne na dno torte (nije da će baš propasti…ali ipak). Pošto su moji proračuni bili malko slabi, ja sam u zadnji red voća stavila zbućkane banane i jagode i na kraju – red kreme. To sve se još fino pritisne rukom i prekrije krajevima folije da se ne suši.
Tako sve upakovano stavimo u frižider na nekoliko sati (kod mene preko noći). Kada je odmorila torta u frižideru, otpakujemo je, pripremimo tacnu tako štoje isto umotamo u foliju, stavimo tacnu na otpakovani kalup i prevrnemo. Pažljivo skidamo foliju sa torte. I – to je to. Ostaje samo da se umuti šlag po uputstvu na kesici ili slatka pavlaka iz tetrapaka…premaže se i navali na klopu!
E sad – ja nisam bila prisutna na seckanju torte, bojala sam se da će biti nezgodno, no – vidim da se društvo sasvim fino snašlo a od preostalog parčeta mogu samo reći – torta je divna, sočno – osvežavajuća!