ROLNICE, ROLNICE :D KAKO SU SAMO DIVNE, MMMM!



SASTOJCI
TIJESTO
1 kg glatkog brašna
50 dag margarina
4 dl kiselog vrhnja
prstohvat soli
NADJEV
25 dag mljevenih oraha
20 dag šećera
10 dag grožđica
2 žlice ruma
1 žlica meda
1 limun – ribana korica
pola žličice cimeta
2 dl vrelog mlijeka
2 žlice (razom) prezli

PRIPREMA
1.
Tijesto:
Omekšali margarin miješati sa brašnom i soli tako da se margarin smrvi do kraja pa tek tada dodati jedno vrhnje, miješati (može mikserom) i usput uzimati što više brašna kako bi se dobila kompaktna smjesa, zatim dodati drugo kiselo vrhnje i to u dio koji je ostao brašnast. Mijesiti ili miksati nastavkom za tijesto dok ne postane kompaktno. Ostaviti ga u hladnjaku dva sata ili bolje preko noći.
2.
Nadjev:
Izmiješati orahe, šećer, cimet, grožđice, med i ribanu koricu limuna te preliti sve zajedno vrelim mlijekom. Dobro izmiješati pa dodati 2 razom punjene žlice prezli.
3.
Izrada:
4.
Kad se izvadi iz hladnjaka, ovu količinu podijeliti na dva dijela. Uzeti prvi dio i tanko razvaljati u pravokutnik veličine 60×60 cm. Zatim paralelno na suprotne duže strane stavljati nadjev dva cm unutar ruba, preklopiti jednom i tanko namazati razmućenim žutanjkom pa preklopiti još nednom i odrezati te malo pomaknuti ili prebaciti sve na jednu stranu. Postupak nastaviti sve dok se ne potroši tijesto. Isto ponoviti i sa drugom polovicom tijesta.
5.
Dobivene rolice staviti jednu do druge i rezati keksiće duljine 4 cm
6.
Peći 180 st.C 20 minuta.
7.
Još tople uvaljati u šećer u prahu.

http://www.coolinarika.com/