RAZLIJEVAK; UKUSAN RUČAK ZA 20 MINUTA



Sastojci:
3 jajeta
6 punih jušnih žlica brašna
3dcl mlijeka
malo soli

PRIPREMA
Pećnicu zagrijati na najjači stupanj /225-250 C/
Tepsiju dobro pomastiti/ulje ili mast/
U posudu staviti brašno , jaja, mlijekoi sol i mikserom izmutiti.
Izvaditi tepsiju iz pećnice i na nju izliti smjesu /priliko izlijevanja smjese na masnoću, ista mora”cvrčati”/
Tepsiju vratiti u pećnicu i peći na dosta visokoj temperaturi /oko 200 C /.
Peći 15-20 minuta. Najbolje je prekontrolirati i razlijevak je pečen kada se puno nadigao i dobio lijepu tamnu boju od pečenja.
Posluživanje:

Izvaditi iz pećnice i vruće izrezati i jesti sa onim što se ima / pekmez, med, vrhnje, nutela../
Posluživanje
Za razlijevak oko Pakraca baš zbog toga što se puno digne kažu da su to “pakračka brda”. Razlijevak je jedna vrsta također starog jela bazlamače.
Kada ga ispečete i izrežete na komade, prenesite na tanjur, da ne pokupi masnoću/
Ako se pravi u teflon tepsiji masnoće uzmite minimum.

Izvor: www.coolinarika.com