Sastojci
4 velika juneća šnicela
1 glavica crvenog luka
1 mrkva
3 velika režnja češnjaka
1 žlica koncentrata rajčice
1 žlica narezanog peršina
sol
papar
suncokretovo ulje
brašno
Priprema
1.
Juneće šnicele natući batićem za meso, ne pretanko. Svaki prerezati popola, posoliti i uvaljati u brašno samo sa jedne strane.
U široj tavi zagrijati ulje pa spuštati pola količine šnicela pobrašnjenom stranom dolje. Kad malo porumene, prevrnuti da se malo zapeku i s druge strane.
Vaditi na tanjur, drvenom žlicom pokupiti sve iz ulja, ne bacati, već staviti na šnicele u tanjuru. Kad bi ostalo, daljnjim prženjem bi izgorilo, a daje fini okus jelu.
Na isti način popržiti i drugu turu mesa i izvaditi na tanjur.
2.
Na ulju od prženja mesa prodinstati sitno rezan crveni luk. Kad zastakli, dodati krupno ribanu mrkvu i sve skupa još malo dinstati.
Dodati protisnut češnjak i kad zamiriše, vratiti šnicele skupa sa očišćenim ostacima iz tave.
Uliti vrelu vodu da prekrije meso, malo posoliti, poklopiti i na sasvim tihoj vatri kuhati 2 sata.
Meso 1-2 puta preokrenuti, tavu ponekad samo protresti.
3.
Zadnjih pola sata izvaditi meso na tanjur, a umak uliti u visoku, usku posudu i smiksati štapnim mikserom. Uliti umak natrag u tavu, poslagati meso, dodati papar, u vodi razmućen koncentrat rajčice, sitno rezan peršin i soli po potrebi.
Kuhati još pola sata na laganoj vatri poklopljeno.