KIFLE MEKANE KA PENA GOTOVE ZA 10 MINUTA A MOŽDA I BRŽE…
Priprema skroz drugacija. Videcete u receptu zasto. Savrseno testo za najmekse buhtle. Tajna: Kifle ili buhtle se peku na istoj temperaturi, ne duze peci ( naj duze 10 min ), Nemojte se uplasiti da nisu dovoljnio pecene. znaci 8 – 10 min.Kifle bi trebale po povrsini lagano da porumene ( ne dopustiti da skroz porumene) i isti nacin pripreme, osim sto u slatka peciva ide 125 gr secera u prahu a u slana 3-4 zlice.
SASTOJCI
750 gr brasna
150 gr putera
3 zlice secera u prahu
2 zlicice soli
1/2 litre mleka
50 gr svezeg kvasca
1 jaje i malo soli
Ako pravite slatka peciva:
750 gr brasna
150 gr putera
125 gr secera u prahu
1/2 litre melka
50 gr svezeg kvasca
1 jaje i malo secera
0k0 30 – 40 gr otopljena putera za premaz
PRIPREMA
1.
Prokuvajte kratko mleko pomesano sa secerom u prahu i puterom ( do tacke vrenja). Ohladite smesu do 37 stepeni ( na dodir prsta ), u smesu umutite svezi kvasca. Dodajte brasno i so. Umesite glatko testo.
2.
Od testa odma oblikuijte 20 jufki. Svaku jufku tanko rastanjite i uvijte u kiflu. Kifle redjajte u pleh prekriven papirom za pecenje. Prekrijte pleh kuhinjskom krpom i ostavite da stoji 1 sat na sobnoj temperaturi. U medjuvremenu zagrejte pecnicu na 250 stepeni.
3.
Pred pecenje premazite svaku kiflu umucenim jajetom u koga ste dodali malo soli. Pecite 8 minuta u zagrejanoj pecnici na 250 stepeni. Pecene kifle premazite otopljenim puterom ili margarinom ( 30 – 40 gr )
http://www.coolinarika.com