Choko cheese cake
Sastojci
Podloga:
200 g čoko keksa (ja sam koristila Grancereale fave di cacao)
80 g maslaca
100 g čokoladnih kapljica (ili ako nemate onda mrvica)
Krema:
375 g svježeg sira
125 g šećera
1 vanilin-šećer
3 jaja
150 g bijele čokolade
Glazura:
150 g tamne kuverture (čokolade)
160 g slatkog vrhnjaPriprema
Za podlogu:
1.
Kekse sameljite u multipraktiku. Maslac otopite na laganoj vatri i malčice prohladite da ne bude previše topli. U jednoj posudi dobro pomiješajte mljevene kekse i otopljeni maslac i sve dobro utisnite u lim promjera 20×30 cm koji ste prethodno obložili sa masnim papirom. Ostavite na hladnom da se stisne. Po podlozi pospite čoko kapljice.
Za kremu:
1.
Dobro pomiješajte sir sa šećerom i vanilin-šećerom. Dodajte jedno po jedno jaje miješajući svako po jednu minutu. U međuvremenu u vodenoj kupelji otopite bijelu čokoladu koju na kraju umiješate u smijesu od sira.
2.
Zagrijte rernu na 180°C.
Dobivenu kremu izlijte na podlogu posipanu čoko kapljicama, poravnajte i pecite oko 30 minuta. Pečeni kolač prekrijte čistom krpom i ostavite da se ohladi.
3.
Za glazuru:
4.
Pripremite vodenu kupelj u kojoj otopite tamnu kuverturu u slatkom vrhnju. Dobro pomiješajte da dobijete jednoličnu masu i ostavite da se ohladi. Ohlađeno dobro izmiješajte s mikserom i premažite ohlađeni kolač.
Ostavite u hladnjaku oko 30 minuta, narežite i možete uživati.
5.
Recept je iz jedne knjige o čokoladi od Anne Wilsons (sa nekim mojim malim izmjenama i dodacima).
www.coolinarika.com