TORTA VIKTORIJA



Sastojci
Za biskvit:
6 jaja
100 g šećera
45 g Pšeničnog oštrog brašna Podravka
30 g Gussnela Dolcela
25 g kakaa
1 Prašak za pecivo Dolcela
5 žlica mlake vode
3 žlice ulja
Preljev od višanja:
500 g višanja
80 g šećera
2 žlice Gussnela Dolcela
Za kremu:
500 g mascarpone sira
70 g šećera u prahu
1 Vanilin šećer Dolcela
500 ml vrhnja za šlag
1 Šlagfix Dolcela
Za ukrašavanje:
100 g krupno mljevenih lješnjaka
200 g Šlag 5+ Dolcela
DODAJ U POPIS ZA KUPNJU
Koristili smo

Šlag 5+

Bijelo brašno oštro (TIP 400)

Gussnel



Prašak za pecivo

Gussnel

Vanilin šećer

Šlag fix

Šlag 5+

Bijelo brašno oštro (TIP 400)

Priprema
1.
Bjelanjke izmiješajte električnom miješalicom u čvrsti snijeg, a zatim umiješajte šećer.
2.
U smjesu lagano umiješajte jedan po jedan žumanjak.
3.
Brašno pomiješajte s Gussnelom, kakaom i praškom za pecivo. Na kraju umiješajte mlaku vodu i ulje.
4.
Polovicu smjese izlijte u kalup za torte (ø 26 cm) obložen papirom za pečenje i pecite u pećnici zagrijanoj na 180 °C 30 minuta. Tako ispecite i preostalu polovicu smjese.
5.
Očišćene višnje prelijte vodom, dodajte šećer i pustite da zakuha. Umiješajte Gussnel razmućen u malo vode. Kuhajte na laganoj vatri miješajući do željene gustoće.
6.
Mascarpone izmiješajte sa šećerom i vanilin šećerom.
7.
Slatko vrhnje miješajte električnom miješalicom uz dodatak šlagfixa do čvrstog šlaga te umiješajte s pripremljenim mascarponeom.
8.
Od oba biskvita odrežite 1/3 tako da njihovim spajanjem dobijete treći biskvit.
9.
Preko prvog biskvita prelijte pola preljeva od višanja, preko njega stavite pola mascarpone kreme, a zatim pospite s polovicom količine krupno mljevenih lješnjaka. Prekrijte spojenim biskvitom, premažite preostalim preljevom od višanja, mascarpone kremom i na kraju pospite preostalim lješnjacima. Prekrijte preostalim biskvitom.
10.
Šlag 5+ umiješajte u čvrsti šlag i njime premažite cijelu tortu.
Posluživanje
Tortu ukrasite višnjama, dobro ohladite i poslužite.
Savjet
Umjesto svježih višanja možete koristiti višnje iz kompota.



izvor:www coolinarika.com