LEDENO DOBA!



SASTOJCI
Za podloge:
500 g. petit keksa vollkorn,
200 ml.vode,
po zelji ruma ili visljevac ili liker od marelice
KREMA
900 ml. mlijeka,
200 g. secera,
3 pakunga vanilin secera,
3 pakunga praska za puding okusa burbon vanilija
300 g. butra

BIJELA KREMA
700 ml. slaga holle
Voca:
po zelji banane ,
kivi ili po zelji
Priprema
Skuhajte kremu od svih sastojaka osim butra kao da kuhate puding, ohladite te u kremu dodajte dobro izradeni buter.
Za namakanje keksa prokuhajte vodu dodajte rum i ohladite ,te umacite kekse i slazite u tepsiju.
Prvu polovicu kreme namazite na kekse, banane narezite na kolutice i poskropite sa sokom od limuna i slazite na kremu.
Istucite slag hollu i polovicu namazite na banane.
Slazite opet red keksa ,opet krema, i kivi i pet hollu.
Ukrasiti mozete po zelji sa ribanom cokoladom ili cokoladnom glazurom.
Ostavite preko noci stajati da keksi lijepo omeksaju.

http://www.coolinarika.com