Ruski rolat
Potrebno je:
200 g šargarepe
200 g krompira
200 g grašaka
200 g šunke
200 g kačkavalja
5 kuvana jaja
1 kisela pavlaka
2 kašike senfa
1/2 šolje mleka
2 kesice želatina.
Priprema
1.Iseckati krompir i šargarepu na kockice i skuvati zajedno sa graškom. Odvojiti 200 ml vode u kojoj se povrće kuvalo. Šunku i kačkavalj iseckati na kockice.
2.Želatin pripremiti po uputstvu, pa sjediniti sa 200 ml vode od povrća i rastopiti malo na šporetu, ali ne dopustiti da provri.
3
Sjediniti pavlaku, senf i mleko. Dodati želatin i sve izmešati.
4.Smesu dodati u posudu s povrćem i seckanom šunkom i kačkavaljem. Sve lepo promešati da se sastojci sjedine.
5.U kalup sipati polovinu smese, naređati kuvana jaja, a zatim preliti ostatkom smese. Savet:Kalup obložite sa svih strana celofanom ili samolepljivom folijom. Smesu odozgo poravnjati i prekriti folijom kojom je kalup obložen. Najbolje je praviti jedan dan pre nego što vam je rolat potreban, jer je bolji kad duže odstoji. Kada se stegne okrenuti ga na željenu podlogu i odvojiti od kalupa. Skinuti foliju i seći. Smesu možete začiniti po ukusu, posoliti, pobiberiti.... :)
izvor :Recepti.com