SASTOJCI
Za biskvit:
(merica 1 dcl.)
• 4 jaja
• 2 dcl. šećera
• 1 vanilin šečer
• 5 dcl. jogurta
• 1 dcl. ulje
• 7 dcl. brašna
• 1 prašak za pecivo
Za fil:
• 150 gr. maline (sveže)
• 50 gr. šećera
• 500 ml. slatke pavlake
Za glazura:
• 100 ml. slatke pavlake
• 150 gr. čokolada
PRIPREMA
Priprema podloge:
Pjenasto umutiti jaja, šečer i vanilin šečer.
Dodati jogurt i ulje i malo promešati.
Na kraj dodati brašna i prašak za peciva i sjedinite smesu.
Izliti u četvrtasti pleh (broj 36) i peći 40 minuta na 180°C (proverite čačkalicom).
Priprema fila:
Maline izgnječiti.
Slatku pavlaku izmutiti zajedno sa šečerom, a onda dodati maline i sve izmiksirati.
Premazati fil preko ohlađeni biskvit i staviti u frižider dok pripremite glazuru.
Priprema glazure:
Slatku pavlaku zakuhati.
Čokoladu sitno iseckati, dodati u vruču pavlaku i mešati dok se čokolada ne otopi.
Preliti preko fila i staviti kolač u frižider da se glazura stegne.
Posluživanje
Kad se glazura stegne, narežite na kocke i poslužite uz sveže maline.
Izvor: https://www.coolinarika.com/