Dizani roščići s orasima i finom kremom





Sastojci:
za 36 komada;
55 dag glatkog brašna
125 ml mlakog mlijeka
5 dag kvasca svježeg
6 dag šećera
25 dag margarina
4 žumanjka
brašno za radnu ploču
1 jaje za premazivanje
nadjev;

20 dag mljevenih oraha
10 dag mljevenih keksi
1/2 m.ž cimeta
7 dag šećera u prahu
200 ml mlijeka

Priprema:

Kvasac razdrobite u zdjelici s 4 žlice mlijeka toploga,umiješajte žličicu šećera i pol žlice brašna,pokrijte pa nek se digne 15 minuta.Brašno pomiješaj s žumanjcima .Margarin rastopi s ostatkom šećera i mlijeka. Pomiješaj brašno s žumanjcima,kvasac i otopljeni margarin pa zamjesi tijesto.Nek se diže na toplom oko 40 minuta. Za nadjev pomiješaj orahe,kekse,cimet-zasladite s šećerom pa dodajte mlijeko i kuhajte dok ne dobijete glatku smjesu.Ohladite.
Od tijesta napravi 4 loptice pa svaku razvaljaj na radnoj ploči uz malo brašna ,nareži svaku na 8 trokuta.Od 4 loptice ispadnu 32 roščića. Na širi dio trokuta stavi nadjev(oko 1 puna žličica na svaki roščić otprilike)Uvij trokut prema unutra i oblikuj roščić. Stavljaj ih u veliki pleh od električne pećnice na koji se predhodno stavi pek-papir.Ostavi ih 5-8 minuta da se dignu. Premaži ih razmućenim jajetom i stavi u vruću pećnicu na 180 minuta da se peku oko 20 minuta. Kad se ispeku ,izvadi ih i pokrij krpom da omeknu a kad se ohlade posipaj šećerom u prahu.