Uživate u ovome :)
Stigoše i Ferrero kuglice na red da se naprave. Pravila sam ih za Božić, prava prilika za ovakvu divnu poslasticu. Jeste da ima malo više posla oko njih, ali vrede svaki zalogaj. Priprema nije komplikovana, ali zahteva malo više vremena. Ove kuglice mogu da naprave i početnici veoma lako. Čitajući dosta recepata za Ferrero kuglice videla sam da svi stavljaju margarin, ali ja nisam, meni se sve lepo vezalo samo sa eurokremom i smatram da on nije ni potreban.
Sastojci:
1 oblande sa kuglicama ( slika )
200 gr napolitanki od lešnika
150 gr pečenih mlevenih lešnika
200 – 300 gr eurokrema, tamnog dela
Glazura:
200 gr mlečne čokolade
4 kašike ulja
100 gr blendiranih lešnika ( ja ih izblendiram pa budu sitni iseckani, to ne mogu nožem )
Priprema:
Napolitanke moraju biti sveće i hrskave. Izlomiti ih rukom, pa dodati mlevene lešnike i eurokrem.
Ja sam mešala varjačom, malo duže traje nego rukom, ali su mi ruke ostale čiste jer je masa baš gnjecava i lepi se i dosta bih je sigurno oprala perući ruke. Nema bacanja.
Kada izmešate sve ostavite da odstoji dok spremite oblande.
Oblande iseći makazama, jednu tablu. Prvo isečete u štrafte pa inda iseckate kvadratiće.
Ostaće vam oko kružića za punjenje oblande ali to ćemo posle srediti.
Punite polovine malom kašičicom is pajate po dve.
Kada spojite sve, mase ima za jednu oblandu, osečete makazama oko krućića te vikove.
Otopite čokoladu sa uljem, ako vam je pregusto, treba da je redje od jogurta jer ćete dodavati lešnike onda dodajte malo mleka, 2 kašike, ja jesam, pa dodajte lešnike i promešajte.
Umačite kuglice, tj obacite pa izvadite višljuškom na tacnu, tepsiju, rešetku.
Ostavite da se čokolada stegne pa stavite u korpice.
Meni su preko noći ostale u toploj prostoriji i ujutro bile još bolje, bile su pravo hrskave jer su se osušili delovi oblande koji su malo navlažili od fila.
izvor: Domaći recepti