Natur šnicla



Natur šnicla je za ljubitelje mekanog i sočnog parčeta mesauz preliv i blagi ukus belog luka. Uz natur šnicu odlično ide kao prilog musaka od spanaća.



Potrebno vam je:
nekoliko šnicli, bilo da su juneće, svinjaske ili ćureće, ajde da kažemo 6 komada
100 ml ulja
2 čena belog luka
ulje, so, suvi začin, biber,
2 kašike brašna,
700 ml vode


Priprema:

Izlupane i od žilica oslobodjene šnicle posolimo i uvaljamo u brašno.

Pržimo nekoliko minuta na jačoj vatri sa obe strane u ulju.

Ispržene šnicle odvojimo na tanjir a ulje u kojem su se pržile procedimo.

U procedjeno ulje dodamo iseckan beli luk i malo ga propržimo, minut – dva, pa dodamo brašno is ve zajedno upržimo opet minut – dva.

Pazite da vam ne izgori, malo smanjite vatru.

Tatim nalijemo vodu i mešamo.

Sos je redak, ali tako i treba da bude.

Začinimo po ukusu sa suvim začinom i biberom.

U tepsiju poslažemo šnicle i prelijemo ovim sosom.

Dok pravimo sos rernu zagrejemo na 200 stepeni i stepeni i kada prelijemo šnicle stavimo na 30 minuta u rernu da sve zajedno prokrčka.

Poslužiti tople.

Uživajte.