Karamel kolač moje bake
Sastojci
4 kom jaje
4 kašika mleveni keks
2 kašika kakao
400 gr šećera + 4 kašike
600 ml mleko
1 kom puding od čokolade
200 ml slatka pavlaka
60 gr margarin
Priprema
Umutiti belanca sa 200gr šećera,dodati žmanca pa izmutiti. Dodati keks i kakao pa ispeći sve u tepsiji srednje veličine na 200 stepeni. mi smo pekli u smederevcu al baka kaže to je 200 stepeni. e ako ona kaže,tako je.
200 gr šećera otopiti pa naliti 500ml mleka od kojeg smo odvojili malo da umutimo puding. Zakuvati puding u mleko i dodati 30gr margarina,sve dobro izmešati i ostaviti da se ohladi. Kad se ohladi razbitižicom,nece biti prevšse gusto taman za kolač.
Otopiti preostalih 200gr šećera i njemu dodati slatku pavlaku,nekad je koristila razmućen šlag u malo vode,onako samo pomešano al da bude gusto, i 30gr margarina. Na srednjoj temperaturi otapati šećer koji se stegao,brzo će se otopiti i kuvati onda do zeljene gustine. Ne treba da bude pregusto jer je to karamel preliv. Njega možete koristiti za prelivanje kolača,za pudinge i sladoled,ili oblatne kao kuvate guže da se zgusne.