EKSTRA NAMAZ: DOMAĆI BRZI KAJMAK





“Odlucih da ipak napisem recept..hvala svima na komentarima ispod slike..sada ga mozete svi sebi fino zabiljeziti,i naravno PRAVITI :)!”

Sastojci:
100gr maslaca
100gr feta grckog sira(tvrda feta,nemora biti grcki,ugl.da je tvrda feta)
100gr kisele vrhnje(ili creme fraiche)
Priprema

U posudi izmutite viljuskom pjenasto maslac.Dodajte izmrvljeni feta sir i kiselu vrhnju.Pa opet sve fino skupa umutite
.I..NEMA VISE :))! PRAVITI ODMAH DUPLU MJERU:)! Pravila sam i sa riccota sirom i takodzer je izvrstan.



Posluživanje:

Kajmak nije potrebno soliti,posto je feta sir podosta slan,ali ako volite vi dosolite.
Jos mozete dodati,ako volite vise rijedi kajmak,dodajte jos malo slatke vrhnje.
Kajmak posluzite uz CEVAPE 😀 ..ma uz ono,sto najvise volite !

Izvor: coolinarika.com (immy, Cooharica)