PITA S MAKOM



Lijepa pita s makom, jako fina i ukusna :))
SASTOJCI
ZA KORE
9 bjelanjaka
20 dkg šećera u prahu
3 velike žlice vrhom brašna
20 dkg mljevenog maka
1 vanilin šećer
1 prašak za pecivo
malo naribati limun korice
FIL
9 žumanjaka
2 vanilin šećera
15 dkg šećera
5 velikih žlica brašna
1/2 l mlijeka
15 dkg margarina
ČOKOLADNA GLAZURA



10 dkg tamne čokolade
5 dkg margarina
ulje po potrebi da dobijete glatku glazuru

BIJELA GLAZURA
1 limun
15 dkg šećera u prahu
RIPREMA
BISKVIT
2.
Od 9 bjelanjaka i ostalih sastojaka napravite tri biskvita koje pecite na peki papiru 10 minuta na 150-160 C. Ohladite ih i filujte.
3.

FIL
4.
Žumanjke, šećer, brašno izmiksati i ukuhati u mlijeko. U ohlađeno dodati izrađeni margarin, sve zajedno promješati i filovati.
5.
Dobar tek !

Posluživanje
Umjesto čokoladne glazure možete staviti bijelu glazuru sa limun sokom i šećerom u prahu. U sok od jednog limuna dobro umiješajte šećer u prahu i stavite na kolač.
Možete staviti i jednu i drugu glazuru, prvo bijelu kada se stegne odozgo stavite čokoladnu, to sam isprobala super je, tada bijela glazura može biti od 1/2 limina i 7.5 dkg šećera u prahu, spoj limuna i čokolade dobro se slaže, daje svježinu kolaču :))
isprobano

http://www.coolinarika.com/