LJETNA POSLASTICA



SASTOJCI
250 g keksa Petit Beurre
3 kisele jabuke (700 g)
3 banane (500 g)
150 g mljevenih oraha
1 žlica ruma
100 g šećera



Za puding kremu:
1 Puding vanilin
2 žlice šećera
500 ml mlijeka
20 g maslaca

Za šlag:
125 ml vode
1 Šlag hit Dolcela

PRIPREMA
1. U tepsiju (20×30 cm) posložite 100 g keksa.
2. Jabuke i banane naribajte (na sitniji ribež), dodajte orahe, 150 g mljevenih keksa, rum i šećer. Promiješajte i rasporedite preko posloženih keksa.
3. Prašak za puding pomiješajte sa 2 žlice šećera, dodajte 6 žlica mlijeka i promiješajte. Ostatak mlijeka zakuhajte, dodajte razmućeni prašak za puding te miješajući kuhajte 1-2 minute.
4. U vrući puding umiješajte maslac i prelijte preko smjese od voća i keksa. Pustite da se ohladi.
5. U visoku posudu ulijte potrebnu količinu vode, dodajte sadržaj vrećice šlag hita i miješajte električnom miješalicom (najvećom brzinom) do željene čvrstoće. Šlag premažite preko hladnog pudinga i pospite strugotinama čokolade.

Posluživanje
Dobro ohlađen kolač poslužite narezan na kocke.

Savjet
Podloga od keksa omekšat će od nadjeva. Ako želite ubrzati postupak, kekse možete namočiti u mlijeku.

Izvor: coolinarika.com