Kolač sa breskvama



Mera je pleh 23 x 23 cm, znači nešto manji od standardnih. Za 36 x 23 uzmite duplu meru jer to je klasična djuveč tepsija.

Sastojci:
Ć2 cela jaja
2 kašike šećera
2 kašike ulja
2 kašike brašna
1/2 praška za pecivo
malo mleka za prskanje kore

Fil:
600 ml mleka
2 pudinga od vanile
vanilin šećera
4 kašika šećera
350 gr kisele pavlake
3 velike breskve

Odgore šlag ili slatka pavlaka
Priprema:

Uključiti rernu na 200 stepeni.

Ulupati belanca, dodati šećer i mutiti dok se šećer ne otopi.

Zatim dodati jedno po jedno đumance, ulje u mlazu i sve umutiti.



Na kraju umešati varjačom brašno i prašak za pecivo.

Pleh pouljiti i posuti brašnom pa istresti masu za koricu i staviti da se peče 10 minuta, zavisno od rerne.

Korica je tanka i brzo će se ispeći.

Ohladjenu koru isprskati sa mlekom.

Dok se kora hladi očistiti od ljuske breskve i iseći na krupne komade.

Poslagati ih na isprskanu koru koja ostaje u plehu u kojem se pekla.

Razmutiti puding sa šećerom i vanilin šećerom u malo hladnog mleka, a ostatak mleka staviti da provri.

Kad provri zakuvati razmučenu smesu i mešati dok se puding ne zgusne.

Skloniti sa vatre pa odmah umešati kiselu pavlaku i mešati dok se ne sjedini.

Odmah tako fil preliti preko kore na kojoj su breskve i ostaviti da se ohladi.

Na ohladjen krem naneti sloj šlaga ili slatke pavlake.

Prijatno.
Izvor: brzikolaci.com