KOLAČ S JABUKAMA I VRHNJEM! TIJESTO,KREMA,VOĆE,MARMELADA…ŠTO GOD DA OD OVOGA VOLITE..DOPAST ĆE VAM SE I OVA SLATKO-KREMASTA DELICIJA!!!

Sastojci
500 ml mlijeka
22,5 dag šećera
2 Vanilin pudinga
7,5 dag maslaca

prstohvat soli
1 jaje
20 dag glatkoga brašna
1/2 praška za pecivo
60 dag jabuka
2 v.ž soka od limuna
25 dag sira svježeg
40 dag milerama ili kiseloga vrhnja
7 dag marmelade od mndarine(marelice ili sl.)

Priprema
1.

Prvo skuhati kremu kako bi se ohladila.Staviti kuhati 400 ml mlijeka.Puding pomiješati sa 10 dag šećerea i preostalim mlijekom.Zakuhati u vrelo mlijeko,i skuhati kremu.Hladiti je uz povremeno miješanje kako se nebi napravila korica.Zamijesiti tijesto od brašna,jaja,soli,maslaca,šećera i praška za pecivo.



2.
S pobrašnjenim rukama tijesto utisnite u okrugli kalup promjera 24 cm….ili napravite u četvrtastoj manjoj tepsiji obloženoj papirom za pečenje.Vilicom izbodite dno.Jabuke prepolovite,ogulite i zarežite šnite(ali ne do kraja kako bi vam jabuka ostala u komadu)Jabuke premažite sokom od limuna kako nebi potamnile.

3.
Sir izmješajte s vrhnjem i 5 dag šećera.Kad dobijete glatku kremu,dodajte žlicu po žlicu puding kreme.Pećnicu zagrijte na 190 stupnjeva.
4.
Kremu sipajte na tijesto,izravnajte i utisnite polovice jabuka(tako da vam izrezana strana bude okrenuta prema gore).Pecite oko 70 minuta(ako je potrebno pod kraj pokrijte alu folijom da jabuke ne izgore).Rastopite marmeladu od mandarina ili po želji.

5.
Kad je kolač gotov,jabuke premažite otopljenom marmeladom pomoću kista.Dobro ohladite prije posluživanja-najbolje preko noći da se krema ohladi i stisne.

Posluživanje
Recept je iz časopisa”Essen&trinken”…