JEDNOSTAVAN KOLACIC KOJI SE NE PECE I GOTOV ZA 30 MINUTA: CHOCO-COCO-BANNANA CHEESECAKE !


Jos jedan fini,jednostavan kolacic koji se ne pece i ako volite spoj cokolade,kokosa i banane prava stvar za vas!

SASTOJCI
Za podlogu
• 225 gr keksa sa komadicima cokolade (chocolate chip cookies)
• 60 gr maslaca

Za kremu
• 375 gr krem sira
• 75 gr secera
• 125 gr cokolade za kuhanje
• 50 gr kokosa
• 2 kasike likera od kokosa (ne mora ako nemate)
• 2 zrele banane srednje velicine
• 2 dl slatkog vrhnja
• 10 gr zelatine u prahu
• 6 kasika hladne vode (za natopiti zelatinu)

Za ukrasiti
• 1 banana
• malo limunovog soka
• malo otopljene cokolade
• kokos za posuti odozgo

PRIPREMA
Keks stavite u najlonsku vrecicu i batom za meso ga usitnite.Otopite maslac i dobro ga izmjesajte sa mrvicama keksa.



Pripremite kalup promjera 20-22 cm odvojite obruc od dna i samo obruc postavite na posluzavnik na kojem ce vam stajati torta.U obruc uspite keks i kasikom pritisnite okolo da dobijete podlogu.Ostavite u hladnjak dok pripremate kremu od sira.
.
Za kremu izmiksajte omeksali sir i secer,dodajte kokos,liker od kokosa,izgnjecene banane,otopljenu cokoladu i sve zajedno izmiksajte.

Zelatin natopite sa hladnom vodom i ostavite ga da nabubri.Za to vrijeme umutite slatko vrhnje,ne precvrsto i dodajte ga u kremu od sira.Lagano izmjesajte spatulom.Nabubrelu zelatinu stavite na par sekundi u mikrovalnu da se otopi i u tankom mlazu dodavajte u kremu sve vrijeme mjesajuci.

Kremu izlijte u kalup sa podlogom i ostavite da se hladi jedno dva sata bi trebalo biti dovoljno.

Prije sluzenja tortu ukrasite sa malo kokosa,otopljene cokolade i kriskama banane koje cete umakati u limunov sok da vam ne pocrne.

NAPOMENA
Mozete i smanjiti kolicinu zelatine ako je niste ljubitelj,npr. sa 10 gr na 6 gr ,s tim sto kremi onda treba malo duze vremena da se stisne.Znaci torta mora stajati duze u hladnjaku prije nego je odvojite od kalupa!

Izvor: http://www.coolinarika.com/