Fantastični kolač


Sastojci

Tamna kora:
4 kom. Jaja
4 kasike Secera
4 kasike Brasna
4 kasike Vruce,kljucale vode
2 kasike Ulja
2 kasike Tamnog kakaa u prahu
1/2 kesice Praska za pecivo Docela
Svijetla kora:
6 Bjelanjaka
200 g Secera
200 g Brasna
100 g Mljevenih oraha
200 g Visnje/tresnje,izvaditi kospe
Krema:
6 Zumanjaka
200 g Secera
400 ml Mlijeka
1 Vanilin pudinga Dolcela
1 kesica Vanilin šećer Dolcela
250 g Putera,sobna temperatura
100 g Kokosa
Glazura:
50 ml Slatkog vrhnja Dolcela
25 g Putera
160 g Cokolade

Priprema

1.
Tamna kora:
Umutiti bjelanca sa secerom da dobijete cvrsti snijeg. Dodavati jedno po jedno zumance.

7a6157d1d735f4c045acfa31aff5c320_view_l

2.
Dodati ulje i vrucu vodu. Na kraju dodati izmjesano brasno sa kakaom i praskom za pecivo i umjesati da se smjesa izjednaci.

c0b9e1f22c2d806b133cb52a10c497bd_view_l

3.
Istresti u oblozenu pravougaonu tepsiju(28cmx18cm) i staviti u zagrijanu rernu od 180 C oko 15-20 minuta zavisno od sporeta. Izvaditi i ostaviti da se ohladi.

6cc340c87856545bc66190a158c48c2e_view_l

4.
Svjetla kora:
Umutiti bjelanca u cvrsti snijeg sa secerom pa polako rucno umjesati brasno i orahe.

3302da5290c70dbc3c6e360bc93c1a75_view_l

5.
Dodati visnje/tresnje i umjesati u smjesu. Istresti u istu velicinu tepsije kao i tamnu koru.

73794358b40834ebca1851b5fa068464_view_l

6.
Peci u zagrijanoj rerni na 180C oko 15-20 minuta.Izvaditi koru i ostaviti da se ohladi.

f5c180ab55d616af17b4beaf6d0eb9f9_view_l



7.
Krema:
Umutiti zumanca sa pudingom,vanila secerom i sa 100 ml mlijeka da nemate grudvica. U serpu staviti ostatak mlijeka da prokljuca. Kad prokljuca dodati koju kasiku vruceg mlijeka u mix pa onda sve istresti u ostatak i kuhati nekoliko minuta dok nedobijete gustu ujednacenu smjesu.Prekriti celofanom i ostaviti kremu da se potpuno ohladi.

13921fd1b91513eb499505f76b1de39b_view_l

8.
Umjesati kremasto puter pa dodati ohladenu kremu i kokos.Ujednaciti kremu.

002d09b44ad8fafe107366ee70c76384_view_l

9.
Staviti tamnu koru pa premazati kremom i onda preko staviti svjetlu koru.

921c3c05e412ed210240740132b0705e_view_l

10.
Cokoladu istopiti sa vrhnjem i puterom.Premazati kolac.

4d9d7319ce064ef5c2067ae1a90541e4_view_l

11.
Ostaviti u frizider na nekoliko sati prije nego sto se pozluzite ili preko noci.

b47fcdebde8d4bd830517503205bc0ff_view_l

12.
Rezati na kocke ili stanglice.

d005906eca73784889570a323706a5a6_view_l (1)

Izvor:http://www.coolinarika.com