RUČAK NA BRZINU: MOJA KLJUKUŠA ZA POLA SATA





SASTOJCI
1 tikvica (po mogucnosti zelena )
4 veca krompira

1 glavica luka(ako ga ne volite nemora te ga stavljati)
2 dcl kiselog vrhnja (ja sam koristila 18% masnoce
3 jaja
2 dcl brsna (ja sam koristila tip 500 a vi stavite po zelji)
2 dcl kukuruznog brasna
1 prasak za pecivo
100 gr sira tepista po zelji
zacini vegeta,so,biber

i jos
masnoca za podmazivanje tepsije
sira po potrebi naribati po kljukusi
tepsija 40×30

PRIPREMA
Rernu ukljuciti na 220 stepeni da se zagrije i dok se rerna grije vi izribajte tikvicu na krupno rende, zatim izribati krompir i luk ko voli.
U tu masu dodati kiselo vrhnje, jaja i sve dobro izmijesati.Zatim dodati obadvije vrste brasna u koje ste pomijesali prasak za pecivo, zacine po vasoj zelji a ja sam koristila vegetu ,malo soli i biber.
Na kraju dodati izribani sir, sve lijepo izmijesti jer smjesa trba da bude ni gusta ni zitka.Istresti sve u namascenu tepsiju i odozgo naribati sira trapista ali ne previse.
Peci dok lijepo ne porumeni oko pola sata.

Izvor: www.coolinarika.com
Preporučeni recepti: