Fina,sarena i socna pileca prsa.
Sastojci 4 osobe
2 cijela pileća prsa/4 polovice
250g svježeg špinata/6 brik smrznutog
200g gaude/dimljenog sira
1 češnjeva češnjaka
4-6žlica maslinovog ulja
3žlice krušnih mrvica/prezla
1žličica majčine dušice/bosiljak
sol,papar
Priprema
1.
Pripremite piletinu:
Pileca prsa operite i osusite.
Alu-foliju izrezite na cetri dijele, nauljite je i pospite krusnim mrvicama.Pazite da imate dovoljno velike komade folije da svaka prsa fino zamotate.
2.
Spinat mozete koristiti smrznuti ili svjezi.
Svjezi operite i ocijedite na kuhinjskom papiru.Na maslinovom ulju dodajte cesnjak pustite da zamirise pa dodajte spinat lagano ga sotirajte/dinstajte dok ne ishlapi voda i spinat ne uvene,posolite i poparite.Odlozite ga u cijedilo i pustite kratko da se ohladi.Postupak s smrznutim spinatom je isti samo ga prije toga otopite/barem malo.
Sirn narezite na fetice.
Zagrijte pecnicu na 200C
Narezite piletinu kao na slici #1pazeci da ne izrezete do kraja i da su razmaci odprilike isti.
Nadjenite piletinu sa spinatom i sirom kao na slici.
Piletinu prelijte maslinovim uljem ,posolite i popaprite ja volim paprenije pa stavim malo vise a vi po ukusu.Popite majcinom dusicom i mrvicama.Zatvorite u foliju i stavite peci 15 min.u zagrijanoj pecnici .Nakon 15 min.otvorite foliju i pustite da se sve fino zapece.
Posluživanje
Servirajte pokapano umakom od pecenja i finim salaticama po ukusu.
Tagovi
Izvor: coolinarika.com