Sastojci
Podloga
200 g mljevenih Petit keksi
1 žlica šećera
100 g rastopljenog maslaca
Jagodasta krema
200-300 g jagoda
1 žlica Meda bagrem Podravka
300 g posnog sira Milbona
1 paketić Želatine Dolcela
Bijela krema
200 g posnog sira Milbona
200 ml vrhnja za šlag
pola paketića Mljevene želatine Dolcela
sladilo po želji
Priprema
1.
Kekse usitniti, dodati šećer i dodati otopljeni maslac. Po potrebi dodati mlijeka. Utisnuti u kalup za torte i staviti u hladnjak dok pripremate jagodastu kremu.
2.
Jagode usitniti u multipraktiku pa ih dodati u sir. Dodati i med pa sve izmiksati. Na kraju dodajte otopljenu želatinu. Kremu stavite u hladnjak. Nakon 5-10 min kremu izlijte na ohlađenu keks podlogu. Vratite sve zajedno u hladnjak da se krema stisne. Nakon cca sat vremena krema će se stisnuti pa pripremite bijelu kremu. Izmiksajte vrhnje za šlag pa dodajte sladilo po želji. Izmiksano vrhnje dodajte u sir i kratko izmiksajte da se sjedini. Ako želite čvršću kremu dodajte želatine. Kremu premazati preko jagodaste kreme. Dobro ohladiti. Najbolje preko noći u hladnjaku.