Musaka sa smrznutim povrcem i mlevenim mesom
SastojcI
oko 1kg krompira
Fil:
Ulje za przenje
1glavica crnog luka
naribane mrkve, /moze i bez njih/
1kasika vegete
crnog papra
crveni papar-po zelji mozete dodati i malo cili
400 - 500 gr mlevenog mesa
250gr mesavina smrznutog povrca
naseckani persun
so po ukusu.
Priprema
1.
Naseckala sam glavicu crnog luka i stavila ga da se proprzi. Dodala sam dve naribane mrkve da bude ukusnija. Onda nisam znala da cu staviti mesavinu od povrca. Stavila sam mleveno meso i sve zajedno proprzila.
2.
Dodamo vegetu, crni papar i crveni papar i naravno so po ukusu.
3.
Zatim dodamo odmrzlo povrce, mesavina od mrkve, graska i kukuruza secerca kao i naseckani persun. Sve promesamo i jos malo proprzimo i fil je gotov.
4.
Oguljeni krompir secemo na kolutice. Koluticima krompira oblozimo dno tave u kojoj ce se peci musaka. Fil rasporedimo preko krompira.
5.
Drugi deo kolutica regamo prvo oko ivice tave i malo ih prepkopimo jedan preko drugoga, kao na slici. Poregamo i drugi red krompira.
6.
Najmanji delovi koji ostanu stavimo u sredini. Preko krompira stavimo malo ulja, malo soli, malo vegete i crnog papra.
7.
Vrelu vodu sipamo u sredini u ovako poreganu musaku. Tecnost ne sme sasvim prekriti krompire. Vidite sliku!
Ja ne stavljam mleko i jaja preko musake jer moji nevole. Ako vi zelite staviti onda to ucinite na kraju i jos malo dopecite.u
8.
Musaku pecite na 200 stepeni dok se ne zapece i zarumeni.
9.
Najbolja je dok je vruca, mmm...